Εκδικάζεται αύριο η προσφυγή του Δημήτρη Τσαμάκη κατά του διορισμού του προέδρου της ΕΕΤΤ

0

Συζητείται αύριο Πέμπτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σε 7μελές τμήμα η προσφυγή του πρώην προέδρου της ΕΕΤΤ, Δημήτρη Τσαμάκη, κατά της απόφασης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, για τον διορισμό του νυν προέδρου, Κωνσταντίνου Μασσέλου.

Έχει εκδοθεί ήδη απόφαση 5μελούς τμήματος του δικαστηρίου που δικαιώνει τον κ. Τσαμάκη και με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα την υιοθετήσει και το 7μελές τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσαμάκης, είχε τοποθετηθεί πρόεδρος της ΕΕΤΤ τον Μάϊο του 2016 από τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, (ο οποίος είχε τότε την αρμοδιότητα των τηλεπικοινωνιών) και αφού η Επιτροπή είχε αφεθεί χωρίς πρόεδρο για περίπου ένα χρόνο. Στη συνέχεια ο κ. Παππάς αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ΕΕΤΤ διόρισε νέο πρόεδρο τον κ. Μασσέλο με την δικαιολογία ότι η θητεία του κ. Τσαμάκη είχε λήξει (θεωρώντας ότι είχε τοποθετηθεί για να ολοκληρώσει τη θητεία του προηγούμενου προέδρου που είχε παραιτηθεί).

Από την πλευρά του ο κ. Τσαμάκης κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή ως παράνομο τον διορισμό του κ. Μασσέλου, υποστηρίζοντας ότι η θητεία του ξεκίνησε από τη στιγμή του διορισμού του και προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Share.

Comments are closed.