ΑΝΤ1 και Blackstone σε νέο κύκλο διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες για τη Forthnet

0

Ακόμα ένας κύκλος διαπραγμάτευσης για την πώληση της Forthnet βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Αττικής) και του ομίλου ΑΝΤ1 που συνεργάζεται αυτή τη φορά με το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο, Blackstone.

Πιθανότατα πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια στο πλαίσιο διαδικασίας που ξεκίνησε στο τέλος του 2017 και αφού δεν τελεσφόρησαν οι διαπραγματεύσεις με τις Vodafone και Wind.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχήμα ΑΝΤ1 – Blackstone πραγματοποιεί εκ νέου έλεγχο των οικονομικών και νομικών δεδομένων της Forthnet (due diligence) σε μεγαλύτερο βάθος και λεπτομέρεια και ο οποίος θα διαρκέσει περί τις τέσσερις εβδομάδες. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι μείζον ζήτημα παραμένει το ύψος του «κουρέματος» των υψηλών υποχρεώσεων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (255 εκατ. ευρώ) που θα αποφασίσουν οι προαναφερόμενες τράπεζες οι οποίες ελέγχουν συνολικά περίπου το 36% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση της Forthnet με τη Vodafone, για τη σύναψη συμφωνίας εισόδου της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) με βάση τις αποφάσεις της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για τις τιμές χονδρικής. Δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν σύντομα, ωστόσο, πρακτικά για να ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην κινητή η Forthnet θα πρέπει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Share.

Comments are closed.