Άγνωστο πότε θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις κεραίες

0

Η καθυστέρηση στην κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των κεραιών, παραπέμπει στην εκτίμηση ότι είναι ελάχιστη η πιθανότητα να ψηφιστεί πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό παρά την διαβεβαίωση του υπουργού, Νίκου Παππά, παρουσία τεσσάρων εκπροσώπων πρεσβειών (Σλοβακίας, Κορέας, Καναδά και Ολλανδίας) σε εκδήλωση στις 18/3/19 ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων.

Το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των κεραιών έχει αποκτήσει την τελική του μορφή καθώς αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας σχεδόν ενάμιση χρόνο και στη διαβούλευση έχουν συμμετάσχει όλοι οι εμπλεκόμενου φορείς, όπως μεταξύ άλλων η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) η ΕΕΑΕ (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) καθώς και εκπρόσωποι από τους συνδέσμους Ραδιοφώνων και τους ραδιοερασιτέχνες. Πρόκειται για μείζονος σημασίας θέμα για την τηλεπικοινωνιακή αγορά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Από την πλευρά της ΕΕΤΤ και έπειτα από την αντίδραση των εταιρειών, οι ακροάσεις για τις 800 παλιές κεραίες και τα προβλήματα στο αδειοδοτικό τους καθεστώς έχει μεταφερθεί για τον Ιούλιο.

Share.

Comments are closed.