Καθυστερήσεις στον σχεδιασμό για το 5G βλέπει ο Σταύρος Καλαφάτης της ΝΔ

0

Ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, με θέμα το 5G κατέθεσε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώνοντας καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών για την υιοθέτηση των δικτύων 5ης γενιάς.

Ο Σταύρος Καλαφάτης σημειώνει ότι το δίκτυο 5G αποτελεί «μονόδρομο» για την εξασφάλιση του τεχνολογικού μέλλοντος της χώρας μας και καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη με αύξηση επενδύσεων και μείωση της ανεργίας. Τονίζει ότι, όπως καταδεικνύει μελέτη της Επιτροπής, η προσαρμογή στα δίκτυα 5G θα είναι πολύ ταχύτερη από αυτή των προηγουμένων τεχνολογιών, και η χώρα μας πρέπει να κινηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Παππά ποιος είναι ο εθνικός «χάρτης πορείας» για την ανάπτυξη δικτύων 5G, αν θα καταφέρει η χώρα μας να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το δίκτυο 5G μέχρι το 2020, και υπό ποιες προϋποθέσεις, ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση ώστε να ανατραπεί η χαμηλή κατάταξη της χώρας μας στην Ευρώπη, και να καταστεί έτοιμη η Ελλάδα να υιοθετήσει την τεχνολογία 5G, και αν προβλέπεται να εκπονηθεί μελέτη εκτίμησης επικινδυνότητας των υποδομών δικτύων 5G, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και μέσα στα χρονικά όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.