Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Ericsson: Το 5G μπαίνει στη ζωή μας και θα ζήσουμε συναρπαστικές στιγμές!

0

Την άποψη ότι το 5G ολοκλήρωσε την περίοδο παραμονής του στα ερευνητικά εργαστήρια και πλέον περνά στην εμπορική του εφαρμογή με την έναρξη και ορισμένων πιλοτικών προγραμμάτων, εξέφρασε κατά τη διάρκεια MWC19, o επικεφαλής της Ericsson στην Ελλάδα, Γιώργος Παππάς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο InfoCom, ο κύριος Παππάς, αναφέρθηκε στην πορεία της Ευρώπης προς το 5G, αναφέροντας πως έχει μείνει πίσω σχετικά με τον ανταγωνισμό. Το γεγονός αυτό προσδίδεται, σύμφωνα με τον κο Παππά σε λόγους που δεν αφορούν τους παρόχους, αλλά σε εγγενείς λόγους της ίδιας της Ε.Ε., όπως η καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση διαγωνισμών για τη χρήση φάσματος.

Αναφερόμενος στα ελληνικά δεδομένα, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί από την ΕΕΤΤ αναφορικά με την διαδικασία για το φάσμα και η οποία έχει προσδιοριστεί για το τέλος του 2019.

Τέλος, αναφέρθηκε στα υψηλά κόστη των απαιτούμενων επενδύσεων για φάσμα, καταδεικνύοντας την Ιταλία ως “παράδειγμα προς αποφυγή”, ενώ πρότεινε εναλλακτικά σενάρια για το μοντέλο χρηματοδότησης.

Δείτε την πλήρη συνέντεξη του Γιώργου Παππά στο βίντεο που ακολουθεί:

Share.

Comments are closed.