Ρομποτ και 5G από τη Deutsche Telecom

0

Με μία εμφατική παρουσία στο φετινό MWC, η Deutsche Telecom επιβεβαίωσε την ηγετική της θέση στην Ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή αγορά, δεσμευόμενη ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 θα λειτουργούν ήδη οι πρώτες 150 κεραίες 5G στα ευρωπαϊκά δίκτυα της Deutsche Telekom.

Η εταιρεία διενεργεί τους τελευταίους μήνες το νέο πρότυπο κινητής σε δοκιμαστικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες, ενώ ανακοινώθηκε ότι DT και η OSRAM έθεσαν σε λειτουργία το πρώτο δίκτυο ελέγχου ρομπότ παραγωγής.

Τα ρομπότ εκτελούν τις διαδικασίες παραγωγής στο εργοστάσιο της OSRAM, κατευθυνόμενα σε πραγματικό χρόνο από το σύστημα ελέγχου παραγωγής. Από τη συλλογή των εξαρτημάτων, έως την τελικά συναρμολόγηση και τη συσκευασία, το σύστημα αποστέλλει εντολές στα ρομποτ, τα οποία εκτελούν τις διαδικασίες συντονιζόμενα κάτω από τον κεντρικό έλεγχο του ασύρματου δικτύου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη υλοποίηση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Άλλωστε αυτό ήταν το μότο όλων των στελεχών στο περίπτερο της Deutsche Telekom στο φετινό MWC, το οποίο συνοψίζεται στο «Θέλουμε να κάνουμε απτή την κοινοτομία».

Στη δική της ομιλία, η Claudia Nemat παρουσίασε τη δυναμική του Γερμανικού ομίλου, και δεν παρέλειψε να τονίσει την συμβολή του ΟΤΕ, στον οποίο αναπτύσσονται και δοκιμάζονται τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν στις εφαρμογές του 5G. Συγκεκριμένα η κα. Nemat, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη από τον ΟΤΕ αλγόριθμων αναγνώρισης προτύπων και τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ήδη στις υλοποιήσεις 5G του γερμανικού κολοσσού.

Όσον αφορά στην είσοδο του 5G στην Ελλάδα, η κα. Nemat την τοποθέτησε με το πρώτο group των χωρών του ομίλου που θα περιλαμβάνει τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Ολλανδία, κάτι που θα συμβεί στις αρχές του 2020, όπου και θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή του φάσματος.

Share.

Comments are closed.