Ο Μπάμπης Μαζαράκης σχολιάζει την απόφαση της ΕΕΤΤ για τη Forthnet ως MVNO

0

Δεν θα μπορούσε παρά να ερωτηθεί η διοίκηση του ΟΤΕ χθες από τους αναλυτές, κατά την ενημέρωση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018, για την απόφαση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) να ορίσει τους όρους (μεταξύ άλλων τις τιμές) μιας εμπορικής συμφωνίας, ώστε η Forthnet να παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος.

«Έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά» σχολίασε ο γενικός διευθυντής επί των χρηματοοικονομικών του ομίλου ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης. Όπως είπε η Forthnet είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ως εκ τούτου ενδέχεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις της. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν γενικότερα αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος να καταστεί κάποιος φορέας στην Ελλάδα εικονικός πάροχος κινητής. Ως παράδειγμα ανέφερε τη Cyta η οποία μπήκε στην κινητή, αλλά αυτό δεν τη βοήθησε στο να παραμείνει αυτόνομα στην αγορά και εξαγοράστηκε από τη Vodafone.

Με βάση την απόφαση της ΕΕΤΤ η Forthnet, εφόσον εν τέλει κινήσει τη διαδικασία, θα επιλέξει να συνεργαστεί είτε με την Cosmote είτε με τη Vodafone.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.