Ο Μπάμπης Μαζαράκης σχολιάζει την απόφαση της ΕΕΤΤ για τη Forthnet ως MVNO

0

Δεν θα μπορούσε παρά να ερωτηθεί η διοίκηση του ΟΤΕ χθες από τους αναλυτές, κατά την ενημέρωση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018, για την απόφαση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) να ορίσει τους όρους (μεταξύ άλλων τις τιμές) μιας εμπορικής συμφωνίας, ώστε η Forthnet να παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος.

«Έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά» σχολίασε ο γενικός διευθυντής επί των χρηματοοικονομικών του ομίλου ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης. Όπως είπε η Forthnet είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ως εκ τούτου ενδέχεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις της. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν γενικότερα αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος να καταστεί κάποιος φορέας στην Ελλάδα εικονικός πάροχος κινητής. Ως παράδειγμα ανέφερε τη Cyta η οποία μπήκε στην κινητή, αλλά αυτό δεν τη βοήθησε στο να παραμείνει αυτόνομα στην αγορά και εξαγοράστηκε από τη Vodafone.

Με βάση την απόφαση της ΕΕΤΤ η Forthnet, εφόσον εν τέλει κινήσει τη διαδικασία, θα επιλέξει να συνεργαστεί είτε με την Cosmote είτε με τη Vodafone.

Share.

Comments are closed.