Αλλάζουν διοικητικό συμβούλιο και διευθυντές στην ΚτΠ

0

Την παραίτησή τους έχουν υποβάλει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) ενώ ζητήθηκε και η παραίτηση δύο διευθυντών έργου.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΨΗΠΤΕ) αναλαμβάνοντας την εποπτεία του φορέα από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προχωρά σε αντικατάσταση στελεχών, χωρίς να γνωστοποιεί επίσημα που στοχεύει με τις αλλαγές τις οποίες προωθεί και με ποιον τρόπο (πέραν ίσως της τοποθέτησης ημετέρων) θα κάνει τους νέους διορισμούς.

Τη θέση του φαίνεται να διατηρεί ο Δημήτρης Νικητόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ ο οποίος έχει διοριστεί πρόσφατα και εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του χωρίς διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες ζητήθηκε η παραίτηση δύο διευθυντών έργου, των Σταμάτη Μποδιάτση και Ευθύμη Κουρμούκη. Είχε προηγηθεί η παραίτηση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η ΚτΠ, θα κληθεί να «τρέξει» το Σύζευξις 2, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και προηγουμένως θα πρέπει να καλύψει τα κενά που έχει σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σύντομα στο μεταξύ αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η προκήρυξη του έργου (τηλεματική, ηλεκτρονικό εισιτήριο) που αφορά τον ΟΑΣΘ (αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης) προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και επίσης θα «τρέξει» η ΚτΠ.

Share.

Comments are closed.