«Ατολμία» των τραπεζών η μη λήψη αποφάσεων για τη Forthnet

0

Την περίπτωση της Forthnet χρησιμοποίησε για να παρακινήσει τις τράπεζες να επισπεύσουν τις αποφάσεις για αναδιαρθρώσεις στα επιχειρηματικά δάνεια ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Μητράκος.

Όπως είπε μιλώντας στο insider.gr «οι συστημικές τράπεζες πασχίζουν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει μαζί με τον SSM για τα κόκκινα δάνεια, αλλά καμία δεν έχει δείξει ότι κάνει κάτι περισσότερο. Δεν υπάρχει βούληση, οι τράπεζες δεν δείχνουν τον υπερβάλλοντα ζήλο που χρειάζεται για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος σε αυτόν τον τομέα».

Ο κ. Μητράκος το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί σειρά επαφών με τις τραπεζικές διοικήσεις προκειμένου να ασκήσει πίεση για πιο αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων. «Εάν ξεμπλοκάρουν 2-3 μεγάλες υποθέσεις, όπως η Forthnet, το μήνυμα προς την αγορά θα είναι πολύ θετικό», είπε σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ και πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν καταθέσει προτάσεις αλλά οι διοικήσεις δεν προχωρούν στην αναδιάρθρωση του δανείου.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τη Forthnet έχει οριστεί για τις 19 Οκτωβρίου και η παρέμβαση αυτή όπως και οι εξελίξεις γενικότερα γύρω από τις τράπεζες λειτουργούν υπέρ μιας εξέλιξης που θα δώσει τέλος στο πολύχρονο σήριαλ στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Share.

Comments are closed.