FTTH στο 70% των σπιτιών του Βύρωνα από τη Vodafone

0

Περίπου 17.000 νοικοκυριά στην περιοχή του Βύρωνα (ή το 70% του συνόλου) καλύπτει το πρώτο μεγάλης κλίμακας δίκτυο οπτικών ινών Fiber To The Home, (FTTH) το οποίο κατασκευάστηκε από τη Vodafone και διατίθεται πλέον εμπορικά.

Εγκαινιάστηκε χθες από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Vodafone, Χάρη Μπρουμίδη, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα και του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή. Εκεί, στο χώρο Vodafone Fiber Ready Arena, όπως ονομάστηκε, τον πρώτο πολυχώρο υπερυψηλών ταχυτήτων στην Ελλάδα, οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία για τους επόμενους τρεις μήνες να δουν από κοντά τις δυνατότητες των δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων, αλλά και να δοκιμάσουν δωρεάν εφαρμογές και υπηρεσίες νέας γενιάς, οι οποίες στηρίζονται σε δίκτυα FTTH.

Στον ίδιο δήμο η Vodafone έχει αποφασίσει να επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών και στις περιοχές που είναι κοντά στα αστικά κέντρα (εσωτερικός δακτύλιος). Όπως είπε ο κ. Μπρουμίδης η Vodafone μίλησε πρώτη για την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε τεχνολογία FTTH με το πλάνο της να περιλαμβάνει στο τέλος του 2019 (όταν δηλαδή ολοκληρωθούν οι επενδύσεις με βάση τον κανονισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) την κάλυψη 120.000 σπιτιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο χθες «εγκαινιάστηκε μία νέα τεχνολογική περίοδος για τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας, η οποία θα βοηθήσει τη χώρα να κινηθεί ταχύτερα και με στέρεα βήματα προς την υλοποίηση του οράματος μιας κοινωνίας των Gigabit. Χάρη στις νέες τεχνολογίες η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει ισότιμα στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία. Η Vodafone υλοποιεί το μεγαλύτερο κατατεθειμένο πλάνο ανάπτυξης δικτύου FTTH στη χώρα και φέρνει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις τις καλύτερες τεχνολογίες δικτύου που μπορούν να καλύψουν τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις μελλοντικές τους ανάγκες σε ευρυζωνικά δίκτυα. Ο Βύρωνας είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που δηλώνει fiber ready!»

Ο κ. Παππάς στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι οι επενδύσεις στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα είναι εντελώς απαραίτητες για την ανάπτυξη της χώρας. Πρόσθεσε πως «οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των νέων δικτύων – επενδύσεις που μαζί με τη δημόσια παρέμβαση φτάνουν στα 4 δισ. ευρώ – αποτελούν, μαζί με τους αυτοκινητόδρομους, τις μεγαλύτερες για τη χώρα τα τελευταία χρόνια».

Στην ίδια εκδήλωση ο κ. Μαγκλάρας επιχείρησε μια αναδρομή στο παρελθόν λέγοντας ότι πριν δύο χρόνια η υποδοχή των δηλώσεών του για την ανάγκη των οπτικών ινών ήταν «ψυχρή», υπήρξε «πληθώρα καλοθελητών που προσπάθησαν να επιβάλλουν την παραμονή σε παλιές τεχνολογίες», ενώ συμπλήρωσε: «Από τότε μεσολάβησαν δυο χρόνια με τον ρυθμιστή σε ρόλο αδιάφορου, την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία σε ρόλο τροχοπέδη, κάποιες εταιρείες σε αντίσταση στην λογική των επενδύσεων. Αυτά όμως είναι παρελθόν. Ο αγώνας παίχτηκε και η μάχη κερδήθηκε. Και θέλω εδώ να σημειώσω ότι η Vodafone ήταν από τους καλούς σε αυτόν τον αγώνα. Και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε αυτό.»

Η Vodafone Ελλάδας παράλληλα ξεκίνησε την εμπορική διάθεση των οικιακών προγραμμάτων Vodafone Home Super Fiber Double Play και Vodafone Home Super Fiber Triple Play. Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν τα παραπάνω προγράμματα θα διασυνδεθούν στο δίκτυο οπτικών ινών της Vodafone, με εργασίες που θα υλοποιούνται από ειδικό συνεργείο της εταιρείας. Επιπλέον, για την αρχική περίοδο θα μπορούν να επωφεληθούν από ειδική προσφορά γνωριμίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκμεταλλευτούν επίσης τη δράση επιδότησης της ζήτησης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Superfast Broadband, μέσω της οποίας θα επωφεληθούν με επιπλέον συνολική έκπτωση 312 ευρώ για τους 24 πρώτους μήνες της σύνδεσής τους, καθώς και εφάπαξ επιδότηση 48 ευρώ για τον εξοπλισμό.

Το επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών της Vodafone Ελλάδας περιλαμβάνει την υλοποίηση δικτύων οπτικών ινών σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ιωάννινα, Κοζάνη και Βέροια.

Share.

Comments are closed.