Πράσινο φως της ΕΕΤΤ για την εξαγορά της Cyta Ελλάδος από τη Vodafone

0

Προς την ολοκλήρωσή της βαδίζει η συμφωνία εξαγοράς της Cyta Ελλάδος από τη Vodafone. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη αποφάσισε να δώσει την έγκρισή της για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων από πέντε σε τέσσερις.

Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα της εξαγοράς είναι 118 εκατ. ευρώ. Όπως εκτιμάται η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Vodafone και της κυπριακής Cyta είναι πλέον θέμα λίγων ημερών. Με την εξαγορά της Cyta η Vodafone θα αυξήσει την πελατειακή της βάση στη σταθερή τηλεφωνία κατά περίπου 40% και θα φθάσει κοντά στο 1 εκατ. συνδρομητές.

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται και πάλι στην Forthnetκαι στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με διεκδικητές της εισηγμένης τις Vodafone–Wind (από κοινού) και τον όμιλο του Αντέννα. Οι τράπεζες έχουν ως ορίσει ως ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών το τέλος Ιουλίου ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ζητηθεί παράταση από τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να γίνει πληρέστερος έλεγχος των στοιχείων της προς εξαγορά εταιρείας.

Share.

Comments are closed.