Θετικά αντιμετωπίζουν το κουπόνι ενίσχυσης της ζήτησης οι Τσαμάζ, Μπρουμίδης, Ζαρκαλής

0

Υποστηρίζουν τη δράση ενίσχυσης της ζήτησης για συνδέσεις με υπερυψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο Superfast Broadband (SFBB) της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών (ΓΓΤΤ) οι επικεφαλής των ΟΤΕ, Vodafone και Wind, όπως γνωστοποίησαν έπειτα από τη συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή με τον γενικό γραμματέα Βασίλη Μαγκλάρα.

Η δράση SFBB επιδοτεί με 360 ευρώ κάθε πολίτη για να λάβει υπηρεσίες με υψηλές ταχύτητες για δύο χρόνια αρκεί στην περιοχή του να υπάρχει δίκτυο οπτικών ινών που φθάνει έως τα κτήρια (σε πρώτη φάση οι περιοχές αυτές είναι λίγες). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα στην ιστοσελίδα της ΓΓΤΤ που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό ενώ τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν και οι προσφορές των παρόχων.

Με αφορμή την έναρξη υλοποίησης της δράσης Superfast Broadband ο κ. Μαγκλάρας, δήλωσε ότι «είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων οι οποίες είναι συμπληρωματικές μεταξύ τους, αλλά και με τα επενδυτικά σχέδια των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και ευελπιστούμε πολύ σύντομα να δούμε τα αποτελέσματά τους να αποτυπώνονται και στους σχετικούς δείκτες αξιολόγησης. Η πολιτεία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας. Έχουμε ήδη αυξήσει τον προϋπολογισμό για τις ευρυζωνικές δράσεις σε πάνω από 700 εκ. ευρώ για την προσεχή πενταετία, αξιοποιώντας τόσο κοινοτικούς, όσο και εθνικούς πόρους, για προγράμματα που θα έχουν άμεσο όφελος για τους πολίτες αλλά και για την οικονομία, στο σύνολό της.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Είμαστε η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Επενδύουμε συνολικά έως 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 για να φέρουμε την οπτική ίνα σε ολοένα και περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις. Καλωσορίζουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλλει στην ταχύτερη διάδοση των υπερυψηλών ταχυτήτων, όπως αυτή του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ για την ενίσχυση της ζήτησης.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης, δήλωσε: «Η Vodafone συμμετέχει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, στην οποία επενδύει, με σταθερότητα και αποφασιστικότητα. Στηρίζουμε την υλοποίηση του Εθνικού Ευρυζωνικού Πλάνου και της πρώτης δράσης που αφορά στο SFBB, που είναι σημαντικό να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και υποστηρικτικά προς τις επενδύσεις μας προκειμένου να ενισχυθεί η διείσδυση ευρυζωνικών υπηρεσιών και να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σε όλη την Ελλάδα.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής, δήλωσε: Η πρωτοβουλία SFBB αφενός είναι σημαντική για την ταχύτερη εξάπλωση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, αφετέρου αποτελεί παράδειγμα των θετικών αποτελεσμάτων που μπορεί να παράγει η συνεργασία πολιτείας και ιδιωτικού τομέα. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και επενδύσεις. Ως το 2020 η WIND θα ολοκληρώσει επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκ. ευρώ με επίκεντρο την ευρυζωνικότητα.»

Share.

Comments are closed.