Ο ρόλος της περιφέρειας στο εγχείρημα της βιώσιμης ανάπτυξης τέθηκε επί τάπητος στο συνέδριο του ECONOMIST με θέμα «Governance and Regional Arteries for Growth» που πραγματοποιήθηκε 10-11 Μαΐου στο Λουτράκι.

Μια σειρά διακεκριμένων αξιωματούχων και ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν παραμέτρους της περιφερειακής στρατηγικής. Στο επίκεντρο τέθηκαν ο ρόλος της κεντρικής διακυβέρνησης και η αλληλεπίδραση με τις περιφέρειες της χώρας. Στις επί μέρους θεματικές, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας και οι επενδύσεις σε υποδομές ήταν βασικοί τομείς που συζητήθηκαν εκτενώς.

«Η εξαιρετικά γρήγορη πρόσβαση στο Internet είναι απαραίτητος παράγοντας προκειμένου μία επιχείρηση της περιφέρειας να παραμείνει ανταγωνιστική» υπογράμμισε κατά την ομιλία του στο συνέδριο ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, Γιώργος Τσαπρούνης. «Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επενδύουν εκατομμύρια Ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της περιφέρειας μέσα από τα δίκτυα 4ης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία και τη νέα γενιά σταθερών δικτύων με οπτικές ίνες που ήδη σήμερα προσφέρουν υπέρ – υψηλές ταχύτητες. Σε αυτήν την προσπάθεια να παρέχουμε υποδομές υψηλών επιδόσεων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε η περιφερειακή οικονομία να μπορέσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να ενισχύσει την παραγωγικότητα της και την ανταγωνιστικότητα της εντός και εκτός συνόρων» εξήγησε ο κ. Τσαπρούνης.

H WIND ως Telecommunications Provider της διοργάνωσης πρόσφερε στο συνέδριο τεχνολογική υποδομή, άρτια τηλεπικοινωνιακή κάλυψη και υψηλού επιπέδου τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply