Νέα δεδομένα στη συνδρομητική τηλεόραση με το Wind Vision

0

Σε νέα φάση εισέρχεται η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης έπειτα από την είσοδο της Wind και στην αγορά αυτή, με τη νέα υπηρεσία της, Wind Vision, η οποία σε πρώτη φάση απευθύνεται στους συνδρομητές της και παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Android TV και ενσωματωμένο το Netflix.

Κατά την παρουσίαση της Wind Vision ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής σημείωσε πως «θεωρούμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία θα μεταμορφωθεί τα επόμενα χρόνια» εκτιμώντας ότι στο άμεσο μέλλον η διείσδυση της συνδρομητής τηλεόρασης στην Ελλάδα θα ανέβει στο 40% από 25% σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε το 42% της τηλεθέασης στη χώρα μας γίνεται on demand(κατά παραγγελία) 86% των χρηστών βλέπουν Youtube σε εβδομαδιαία βάση, 65% του τηλεοπτικού περιεχομένου οι έφηβοι το παρακολουθούν από κινητές συσκευές, 55% στις ηλικίες 35- 44 ετών βλέπουν τηλεοπτικό περιεχόμενο και βίντεο σε κινητές συσκευές.

Στην Ευρώπη η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης (κατά μέσο όρο) είναι στο 60%. Επίσης, βάσει διεθνών ερευνών παγκοσμίως το 60% των καταναλωτών προτιμά on demand περιεχόμενο, ενώ η εκτίμηση είναι ότι το 2020 μόνον 1 στους 10 θα βλέπει τηλεόραση με τον παραδοσιακό τρόπο και το 50% της παγκόσμιας τηλεθέασης θα γίνεται σε κινητή συσκευή.

Εκτός από την αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης που μεταμορφώνεται, αλλαγές προοιωνίζονται στο μοντέλο διανομής περιεχομένου, με περιορισμό έως και κατάργηση της αποκλειστικότητας, όπως και στην τεχνολογία μετάδοσης του σήματος.

Σε πρώτη φάση η Wind Vision απευθύνεται στους 600.000 συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου της Windή σε όποιον νέο συνδεθεί με το δίκτυό της με δύο τιμολογιακά πακέτα εκ των οποίων το δεύτερο και ακριβότερο θα συμπεριλαμβάνει τα αθλητικά κανάλια της Nova (Wind και Forthnet έχουν εμπορική συμφωνία). Η υπηρεσία δεν θα είναι over the top, δεν μπορεί δηλαδή να ενεργοποιηθεί όταν ο συνδρομητής για το διαδίκτυο χρησιμοποιεί άλλη εταιρεία, ωστόσο, ο κ. Ζαρκαλής, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δεν απέκλεισε στο μέλλον να συμβεί και αυτό.

Όπως επίσης τονίστηκε, το Android TV για την τηλεόραση πρακτικά είναι ότι το smartphone για την κινητή τηλεφωνία. Η Wind Vision ως Android TV κάνει κάθε τηλεόραση «έξυπνη» και προσφέρει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, όπως τo Google Play Movies για ταινίες on demand, εφαρμογές όπως το Spotify, το Tunein, το Google Play Music, το YouTube και το Google Play Games.

Αναλυτικότερα, η νέα υπηρεσία της Wind απευθύνεται σε υφιστάμενους καθώς και νέους οικιακούς πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και Internet και είναι διαθέσιμη σε δύο πακέτα μηνιαίας συνδρομής:

  • Family Pack στα 9,90 Ευρώ που προσφέρει την εμπειρία θέασης των συνδρομητικών καναλιών, μαζί με τις δυνατότητες του αποκωδικοποιητή της WIND VISION
  • Full Pack στα 24,90 Ευρώ που προσφέρει όλο το περιεχόμενο του Family Pack μαζί με όλη την δράση των σπουδαιότερων αθλητικών διοργανώσεων από τα 7 κανάλια Novasports

Επιπλέον, όλοι οι νέοι συνδρομητές Wind Vision θα μπορούν να έχουν 3 μήνες δωρεάν συνδρομή Netflix εάν διαθέτουν σύνδεση Wind ADSL ή 6 μήνες δωρεάν συνδρομή Netflix για συνδέσεις Wind Fiber (50, 100 & 200 Mbps). Η προσφορά αυτή αφορά σε νέους αλλά και υφιστάμενους συνδρομητές Netflix.

Ο κ. Ζαρκαλής κατά την παρουσίαση της Wind Vision απάντησε και σε ερωτήσεις που αφορούν την υπόθεση Forthnet. Όπως είπε η πλατφόρμα της Wind για τη συνδρομητική τηλεόραση είναι ότι πιο εξελιγμένο και καινοτόμο και δεν σταματήσει ως υπηρεσία, ακόμα και αν η εταιρεία είναι ο προτιμητέος επενδυτής για την Forthnet(έχει κάνει δεσμευτική προσφορά σε συνεργασία με τη Vodafone). Ακόμη, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, περί ανάγκης να μην δημιουργηθεί μονοπώλιο στην τηλεπικοινωνιακή αγορά σημείωσε: «Η αγορά χρειάζεται ισχυρούς παίχτες, πόσους είναι κάτι που μπορεί να το συζητήσει κάποιος. Πάντως, δεν μπορεί να είναι πολλοί γιατί χρειάζεται να είναι ισχυροί ώστε να μπορούν να επενδύουν. Η ελληνική αγορά δεν αντέχει υπερβολικά μεγάλο αριθμό παιχτών και το έχει δείξει η εξέλιξη. Θεωρούμε ότι η πρότασή μας είναι εξαιρετικά υγιής, προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή και με ενίσχυση του ανταγωνισμού».

Share.

Leave A Reply