Επίσημα εγκαίνια για την ελληνική αποστολή σε MWC και 4YFN (MWC 2018)

0

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των εργασιών της ελληνικής αποστολής, για το Mobile World Congress 2018.

GREECE05026

Με σχεδόν 40 ελληνικές επιχειρήσεις να απαρτίζουν το ελληνικό περίπτερο στην κύρια έκθεση, αλλά και με παρουσία στο παράλληλο event 4YFN, η φετινή είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ελληνική αποστολή στο MWC της Βαρκελώνης.

GREECE05036

Εκτός από τα μέλη των εταιρειών που απαρτίζουν το ελληνικό περίπερο, παρόντες στα εγκαίνια ήταν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΣΕΚΕΕ, ΕΕΚΤ, Enterprise Greece, ΣΕΠΕ κ.α.), που υποστηρίζουν την ελληνική αποστολή, ενώ την πρώτη εμφάνισή του σε MWC πραγματοποίησε και ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Μασσέλος.

MWC 2018 – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ / ΠΡΟΦΙΛ & ΛΥΣΕΙΣ

GREECE05039

Η Apifon είναι μια εταιρεία επικοινωνίας υπολογιστικού νέφους (cloud), η οποία παρέχει λύσεις digital messaging σε επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους, αλλά και να βελτιώσουν την εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη.

Η Baggagement είναι η πρώτη υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης και παραλαβής αποσκευών στην Ελλάδα, που σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την Αθήνα χωρίς περιττό βάρος.

Η Collectives είναι μια εταιρεία που έχει ως αρχές τη λειτουργική καινοτομία και την υγιή συνεργατική επιχειρηματικότητα.

Η Cytech αναπτύσσει λύσεις κινητής τηλεφωνίας που μεταφράζουν τις επιχειρηματικές ανάγκες σε τεχνολογία.

Η DANAOS ιδρύθηκε το 1986 στην Ελλάδα από τους κ. Γιάννη Κούστα και Δημήτρη Θεοδοσίου, με σκοπό τη συνεχή παροχή ολοκληρωμένων και εύκολα προσβάσιμων, ασφαλών λύσεων πληροφορικής, που λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις λειτουργικές και τεχνικές διαστάσεις του ναυτιλιακού κλάδου.

Η εταιρεία Direct Solutions υλοποιεί καινοτόμες εφαρμογές ηλεκτρονικών και πληροφορικής για πελάτες B2B και B2C.

Η FASMETRICS SA ιδρύθηκε το 2005 στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η Gemcraft Games είναι μια ανεξάρτητη ελληνική εταιρεία ανάπτυξης, αφοσιωμένη στη δημιουργία παιχνιδιών ποιότητας, με καινοτόμα μηχανική και πρωτότυπο gameplay.

Η Happyland Entertainment είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών που ιδρύθηκε το 2017 από τον Μαρίνο Μπόικο Πεχλιβάνοφ και τη Βασιλική Τσιφτσιάν, με έδρα την Αθήνα.

Η InAccel βοηθά εταιρείες να αυξήσουν την ταχύτητα των εφαρμογών τους στο υπολογιστικό νέφος (cloud) με βάση καινοτόμους επιταχυντές.

Ο Industry Disruptors Game Changers (IDGC) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός λαϊκής βάσης που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την εξωστρέφεια.

Με βάση την καινοτόμα και ευέλικτη πλατφόρμα INLIFE, μπορεί να προσφέρει σοβαρά παιχνίδια που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), προκειμένου να επιτύχει τους επιθυμητούς στόχους και μια βιώσιμη μεταβολή της συμπεριφοράς των παικτών.

Η Invent ICT είναι μια πρωτοβουλία που ανέπτυξε η EPI.noo του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ) και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers, ενώ ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του έχει γίνει με τη συνδρομή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Η METIS CYBERTECHNOLOGY ειδικεύεται στους τομείς της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), της Υπολογιστικής Νέφους και της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσαρμόζοντάς τους στις συγκεκριμένες ανάγκες της Παγκόσμιας Ναυτιλίας.

Η Motivian προσφέρει προηγμένες λύσεις πληροφορικής στους τομείς του σχεδιασμού και της αυτοματοποίησης διεργασιών για μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού (με έμφαση σε ιδρύματα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εταιρείες τηλεπικοινωνιών) και δημόσιου τομέα.

Η Nous4Health (NOvel and Unique Digital Solutions for Health) αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για να προάγει την υγεία και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν δυνατότητα εξατομίκευσης και προσαρμογής στις προτιμήσεις και τις ανάγκες του συγκεκριμένου τελικού χρήστη.

Η CityZenApp της Noveltech είναι μια νέα προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο ένας δήμος παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες του. Επίκεντρο είναι το κινητό τηλέφωνο, ενώ αξιοποιούνται και άλλοι δίαυλοι (web, email, sms). Η CityZenApp είναι ένα βασικό συστατικό που συνεισφέρει στην υλοποίηση της «Έξυπνης Πόλης» και της ψηφιακής στρατηγικής.

Η Propulsion Analytics είναι μια καινοτόμος εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της παρακολούθησης επιδόσεων και της εξοικονόμησης ενέργειας για τον ναυτιλιακό κλάδο.

Η Protonyx Data Services είναι μια επιχείρηση διάθεσης λογισμικού προστιθέμενης αξίας, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού εικονικοποίησης δικτύων το οποίο μπορεί να βοηθήσει οργανισμούς κάθε μεγέθους να αξιοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο τους δικτυακούς και τηλεπικοινωνιακούς πόρους τους.

Η Purposeful χρησιμοποιεί δεδομένα για να ανακαλύπτει νέες χρήσεις δοκιμασμένων φαρμάκων.

Η Regate SA έχει αποδείξει ότι κατέχει ηγετική θέση στον χώρο των λύσεων Outdoor Enterprise Mobility, που διατίθενται στο νέφος ή στους χώρους του πελάτη.

Η SBOING.NET είναι μια ΜμΕ υψηλής τεχνολογίας από τον τομέα της ΤΠΕ, που αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές και συστήματα κινητής τηλεφωνίας για τη συλλογή, επεξεργασία και εκμετάλλευση δεδομένων τοποθεσίας και κινητικότητας.

Η SetelHellas είναι μια διεθνής επιχείρηση παροχής κορυφαίων λύσεων ΤΠΕ, ειδικά σχεδιασμένων για καθετοποιημένες ναυτιλιακές και θαλάσσιες επιχειρήσεις.

Η SoftOne είναι μία από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις διάθεσης λογισμικού στην Ευρώπη, εστιάζοντας στην ανάπτυξη λύσεων ERP, CRM και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και καινοτόμων υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους.

Η SOFTWeb Adaptive I.T. Solutions® είναι μια καινοτόμος εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας/ιστού και την παροχή ολοκληρωμένων τεχνολογικών υπηρεσιών.

Η Space Hellas S.A. είναι μια κορυφαία Value Added Solutions Integrator και Service Provider, στους τομείς των ΤΠΕ και της Ασφάλειας για τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των επιχειρήσεων, του δημοσίου και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO/IEC 27001:2013.

Η Starttech Ventures είναι μια επιχείρηση με μεγάλη εμπειρία στις επενδύσεις αρχικού σταδίου, η οποία εφαρμόζει πρόγραμμα Lean Acceleration.

Η Syncbnb βοηθά ιδιοκτήτες και διαχειριστές ενοικιαζόμενων παραθεριστικών κατοικιών καταχωρίζοντας τα ακίνητά τους σε πολλαπλούς διαύλους (Airbnb, Homeaway, Booking.com, Tripadvisor και πάνω από 200 ακόμα) και στη συνέχεια εξασφαλίζει ότι ποτέ δεν προκύπτει διπλή κράτηση, συγχρονίζοντας όλα τα ημερολόγιά τους.

Η cloud πλατφόρμα της TELENAVIS καλύπτει όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και της παρακολούθησης για κάθε εταιρεία και για οποιονδήποτε στόλο, παρέχοντας βελτιστοποίηση δρομολογίων, παρακολούθηση υπηρεσιών, απόδειξη παράδοσης, πληρωμές και ανάλυση δεδομένων.

Η Tourismart είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας και λύση Διαδικτύου των Πραγμάτων, που βοηθά τους ξενοδόχους να παρέχουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες στα smartphone των πελατών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Η Traptics είναι ένα μικρό στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, με έδρα την Αθήνα.

Η Workathlon, με τη συμβολή της τεχνολογίας, προσφέρει λύσεις νέου κύματος προσανατολισμένες στη διαχείριση της πρόσληψης και σωστής κατανομής προσωπικού για ξενοδοχεία και resort.

Στα βίντεο που ακολουθούν, οι Στέλιος Ράλλης και Κωνσταντίνος Μασσέλος, μιλούν στο InfoCom για την παρουσία της Ελλάδας στο MWC 2018.

Share.

Leave A Reply