Άγνωστο για πόσο η εκκρεμότητα με τη θέση του προέδρου στην ΕΕΤΤ

0

Παρατείνεται η εκκρεμότητα αναφορικά με τη θέση του προέδρου της ΕΕΤΤ (Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Δεν τίθεται το ερώτημα για το αν έχει λήξει η θητεία του Δημήτρη Τσαμάκη στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής και είναι άγνωστο αν θα τεθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (ΨΗΠΤΕ) στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δεν διαβίβασε στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής το ερώτημα για το σύννομο ή όχι της αντικατάστασης του νυν προέδρου της ΕΕΤΤ από το ΨΗΠΤΕ, με την αιτιολογία ότι κάτι τέτοιο συνιστά παρέμβαση στις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας.

nikos-voutsis

Απαντώντας στο ερώτημα του infocom.gr για το τι θα ακολουθήσει για να κλείσει το θέμα το οποίο έχει αντίκτυπο σε δύο μεγάλες αγορές, την Τηλεπικοινωνιακή και την Ταχυδρομική, η   απάντηση αρμόδιου στελέχους του ΨΗΠΤΕ ήταν πως οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι τουλάχιστον χθες δεν είχε προγραμματιστεί εκ νέου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ακρόαση για τον προτεινόμενο νέο πρόεδρο της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνο Μασέλλο. Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία στην εν λόγω Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα.

Share.

Leave A Reply