Εμπλοκή στο διορισμό του νέου προέδρου της ΕΕΤΤ

0

Η επιχειρηματολογία του έως τώρα προέδρου της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) Δημήτρη Τσαμάκη, ότι δεν έχει λήξει η θητεία του και ως εκ τούτου η αντικατάστασή του δεν είναι νόμιμη, τέθηκε επί τάπητος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από την αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η έγκριση του προτεινόμενου νέου προέδρου της Επιτροπής Κώστα Μασέλλου.

Αντίθετα, εγκρίθηκε η τοποθέτηση των δύο αντιπροέδρων της Αγγελικής Σγώρα για τις Τηλεπικοινωνίες και του Σπυρίδωνα Παντελή για τα Ταχυδρομεία.

eett-flag

Οι βουλευτές μέλη της επιτροπής από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι ζήτησαν στον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, να δεχθεί την αναβολή της διαδικασίας μέχρι να υπάρξει γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής σχετικά με το αν έληξε ή όχι η θητεία του κ. Τσαμάκη. Το επιχείρημά τους ήταν ότι υπάρχει κίνδυνος εφόσον εκ των υστέρων αποδειχθεί ότι έχει δίκιο ο νυν πρόεδρος να καταπέσουν όλες οι αποφάσεις που θα ελάμβανε ο νέος πρόεδρος.

Έπειτα από διαβουλεύσεις και σχετική εισήγηση της προέδρου της επιτροπής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αποδέχτηκε την πρόταση ολιγοήμερης αναβολής της όλης διαδικασίας. Επέμεινε πάντως ότι ο διορισμός του κ. Τσαμάκη ήταν για το υπόλοιπο της θητείας της απελθούσας Ολομέλειας, δηλαδή έληξε τον περασμένο μήνα και επικαλέστηκε γι΄αυτό γνωμοδότηση καθηγητή του ευρωπαϊκού δικαίου.

Ο κ. Τσαμάκης από την πλευρά του επιμένει ότι είναι ο νόμιμος πρόεδρος της ΕΕΤΤ και ως εκ τούτου δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τη νέα Ολομέλεια και το αρμόδιο υπουργείο, όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα.

Share.

Leave A Reply