Ericsson: λανσάρισμα δικτύου με ταχύτητες Gigabit στην Κίνα

0

Η China Unicom σε συνεργασία με την Ericsson προχώρησαν στην εμπορική λειτουργία δικτύου Gigabit LTE, δίνοντας στους συνδρομητές τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες και τα πλεονεκτήματα που συνδέονται με τα κινητά ευρυζωνικά δίκτυα δεδομένων υψηλών ταχυτήτων.

Το δίκτυο Gigabit LTE, το οποίο αναβάθμισε η Ericsson, παρέχει στους συνδρομητές της China Unicom μια κορυφαία εμπειρία και αυξάνει την ικανοποίηση των πελατών, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί πλήρως τους πόρους του δικτύου και βελτιώνει την κερδοφορία.

Ο Hao Liqian, Γενικός Διευθυντής του παραρτήματος της China Unicom στην επαρχία Hainan, δήλωσε: «Αυτό το αξιόλογο επίτευγμα συμβάλλει στην υλοποίηση της στρατηγικής μας να προσφέρουμε σε ιδιώτες και επιχειρήσεις τις πιο προηγμένες υπηρεασίες στο δίκτυο της China Unicom. Η σημερινή τελετή παρουσίασης είναι σημαντική, πρωτοποριακή και απολαυστική, καθώς χρησιμοποιούμε τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) σε τρένο υψηλής ταχύτητας με χρήση δικτύου υψηλής ταχύτητας, έτσι ώστε να αποδείξουμε τη σημασία αυτού του λανσαρίσματος.»

Στα πλαίσια του λανσαρίσματος που πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου, οι επιβάτες του τρένου υψηλής ταχύτητας της νήσου Hainan είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή μέσω της τεχνολογίας LTE broadcast και του ασύρματου δικτύου Gigabit. Η Ericsson, στρατηγικός συνεργάτης της China Unicom, είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της τεχνολογίας LTE broadcast, η οποία αποτελεί την πρώτη εμπορική υλοποίηση δικτύου LTE στην Κίνα.

china-unicom

Ο Chris Houghton, επικεφαλής της Ericsson στη Νοτιοανατολική Ασία, δήλωσε: «Από την πρώτη κιόλας ημέρα, θέτουμε κυριολεκτικά το δίκτυο στα χέρια των συνδρομητών. Θα μπορούν να ζήσουν καθηλωτικές εμπειρίες βίντεο – δεν θα κατανοούν απλά, αλλά θα νιώθουν τη διαφορά του δικτύου Gigabit LTE καθώς θα κινούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Πρόκειται για τον τέλειο συνδυασμό συναρπαστικών ταχυτήτων – σε φυσικό και σε εικονικό επίπεδο.»

Η λύση LTE Broadcast της Ericsson θα αποτελέσει πραγματική επανάσταση στην παροχή υπηρεσιών βίντεο μέσω κινητών δικτύων, η οποία θα καταστεί εφικτή χάρη στον συνδυασμό τριών νέων προτύπων, των eMBMS, HEVC (H.265) και MPEG DASH, ενώ παράλληλα θα καλύπτει την αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών πολυμέσων εκ μέρους των καταναλωτών. Για να επιταχύνει την ανάπτυξη της στρατηγικής της China Unicom στον τομέα του βίντεο, η Ericsson υποστήριξε την China Unicom παρέχοντας eMBMS στην περίπτωση του τρένου υψηλής ταχύτητας, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να απολαύσουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας χωρίς χρήση προσωρινής μνήμης (buffering) του δικτύου.

Πρόσφατα, η Ericsson υποστήριξε την China Unicom στο στήσιμο δικτύου 1Gbps στις περιοχές Guangdong, Hainan, Shandong, καθώς και στο Πεκίνο, με μέγιστες ταχύτητες που έφταναν τα 979Mbps. Σε τέτοιες ταχύτητες, η λήψη μιας ταινίας υψηλής ευκρίνειας 1080Ρ γίνεται σε 13 μόλις δευτερόλεπτα. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται δοκιμές δικτύων 1Gbps στις επαρχίες Sichuan, Hubei, Shanxi, Jilin και Jiangsu. Με ένα κινητό ευρυζωνικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας καθίστανται εφικτές διάφορες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, εικονικής πραγματικότητας, καθώς και άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με μεγάλους όγκους δεδομένων (big data).

Σήμερα η Ericsson δραστηριοποιείται σε όλες τις αγορές LTE με υψηλή κίνηση, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ενώ κατέχει την πρώτη θέση στη διαχείριση του μεγαλύτερου όγκου δεδομένων LTE διεθνώς. Η Ericsson έχει παραδώσει πάνω από 270 δίκτυα LTE RAN και Evolved Packet Core παγκοσμίως, από τα οποία 200 βρίσκονται σε εμπορική λειτουργία.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply