Προς ολική επανεξέταση το Σύζευξις 2

0

Στον …αέρα βρίσκεται το Σύζευξις 2 με δεδομένο ότι η προηγούμενη χρηματοδοτική περίοδος έχει κλείσει, χωρίς το έργο να προχωρήσει και την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμιά απόφαση για να χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο που σχεδιάστηκε για την εξοικονόμηση δαπανών του δημοσίου και έφθασε μέχρι του σημείου να υπάρχουν ανάδοχοι στους διαγωνισμούς, αλλά τελικά δεν προχώρησε, θα εξεταστεί αναγκαστικά εξαρχής. Πάντως, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλιστούν 172 εκατ. ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός για τις βασικές υποδομές.

e-government

Την ίδια στιγμή καθώς δεν έχουν επιλυθεί θέματα που άπτονται αρμοδιοτήτων μεταξύ των συναρμόδιων φορέων οι αναγκαίες …διαβουλεύσεις συμβάλουν στην καθυστέρηση λήψης αποφάσεων. Το έργο αφορά τη δημόσια διοίκηση και ως εκ τούτου ενδιαφέρον διατηρεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Την ίδια στιγμή όμως είναι έργο ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) που σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνει η διαχείρισή του στο πλαίσιο που έχει χαραχθεί βάσει της εγκεκριμένης στρατηγικής για την Ψηφιακή Πολιτική, αρμοδιότητας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής (ΨΗΠΤΕ).

Σημειώνεται εντός παρόμοιας διελκυστίνδας έχει βρεθεί και η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) η οποία εκτελεί τα έργα πληροφορικής του δημοσίου και σήμερα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το γεγονός της δημιουργίας του ΨΗΠΤΕ έχει αλλάξει τα δεδομένα και μοιάζει ιδιαίτερα αναποτελεσματικό το ΨΗΠΤΕ να έχει την συνολική εποπτεία των έργων ΤΠΕ, βάσει του νόμου, αλλά να μην μπορεί να ασκήσει εποπτεία στον φορέα που έχει αναλάβει την υλοποίησή τους (ΚτΠ).

Αναφορικά επίσης με το Σύζευξις 2 η ανάγκη επανεξέτασής του ενισχύεται και από το γεγονός ότι σχεδιάστηκε με τα τεχνολογικά δεδομένα του 2011 (Ιούνιο του έτους αυτού έγινε η δημόσια διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές) και πιθανότατα σήμερα να μην είναι αναγκαίες οι υποδομές που είχαν τότε περιληφθεί στο έργο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply