Εγκρίθηκε από την κυπριακή Βουλή η χρηματοδότηση της Cyta Ελλάδος

0

Η κυπριακή Βουλή ενέκρινε ομόφωνα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας τη χρηματοδότηση της Cyta Ελλάδος με το πρόσθετο ποσό των 7,1 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της έγκρισης του προϋπολογισμού της μητρικής εταιρείας για το 2017. Μετά και από αυτή την εξέλιξη η θυγατρική στην Ελλάδα θα λάβει συνολικά φέτος 15,6 εκατ. ευρώ από τη Cyta Κύπρου.

parliament-cy

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο εκπρόσωποι όλων των κομμάτων ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες, τις αποφάσεις και τις διαδικασίες που έχουν γίνει οι επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθησαν και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του οργανισμού, θέση που, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Φιλελεύθερος της Κύπρου και συγκεκριμένα ο έγκριτος δημοσιογράφος της Πέτρος Θεοχαρίδης, «επαναλαμβάνεται διαρκώς τα τελευταία δεκαέξι χρόνια στις συζητήσεις προϋπολογισμών της ΑΤΗΚ στη Βουλή».

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι, βάσει πληροφοριών, το διοικητικό συμβούλιο της Cyta αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρία, την προκήρυξη της θέσης του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή του οργανισμού που είναι κενή για περισσότερο από δύο χρόνια μετά την παραίτηση Α. Ριρρή. Πρόκειται για θέση πρώτου διορισμού, που πληρώνεται με πενταετές συμβόλαιο. Τη θέση πληροί ως αναπληρωτής ο Μιχάλης Αχιλλέως. Ταυτόχρονα, προκηρύχθηκε και η θέση ανώτερου διευθυντή η οποία μένει κενή μετά την αφυπηρέτηση του κατόχου της.​

Share.

Leave A Reply