Στα 65 Tbps η χωρητικότητα υποθαλάσσιων καλωδίων της Nokia

0

Μία από τις σημαντικότερες υποδομές είναι τα καλώδια που μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ χωρών και βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας.
nokia-underwater-cableΗ Nokia, και συγκεκριμένα το τμήμα Alcatel Submarine Networks, ανακοίνωσε ότι πέτυχε νέο ρεκόρ χωρητικότητας στην κίνηση δεδομένων, διπλάσια από την προηγούμενη τιμή. Σε συνεργασία με τη θυγατρική Nokia Bell Labs, πέτυχε ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στα 65 terabits ανά δευτερόλεπτο, χρησιμοποιώντας dual band ενισχυτές ίνας. Αυτή η ταχύτητα αναλογεί στο streaming 10 εκατομμυρίων καναλιών HD ταυτόχρονα! Επίσης χρησιμοποιεί μία τεχνολογία που επιτρέπει τη χρήση λιγότερων ενισχυτών με κόστος μικρότερη ταχύτητα αλλά κέρδος στο κόστος υλοποίησης δικτύων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε 33 υποθαλάσσια δίκτυα με κόστος 8,1 δισ. δολαρίων, ενώ μόνο το 2015 επενδύθηκαν 490 εκ. δολάρια σε 3 δίκτυα. Αυτή τη στιγμή η ASN έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 580.000 χιλιόμετρα υποθαλάσσιων καλωδίων παγκοσμίως.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply