Αναφλέξεις και στη νέα παρτίδα του Samsung Galaxy Note 7

0

Μετά από τα περιστατικά εκρήξεων σε πολλές συσκευές Note 7, η Samsung είχε αποδώσει τη βλάβη στις ελαττωματικές μπαταρίες της θυγατρικής της, SDI. Υποσχέθηκε λοιπόν να αντικαταστήσει όλες τις προηγούμενες παρτίδες και καθησύχασε τους πελάτες ότι οι νέες συσκευές θα ήταν ασφαλείς.
note-7-firesΠριν όμως περάσει καν ένας μήνας, άρχισαν να αναφέρονται περιστατικά ανάφλεξης ακόμα και στις νέες παρτίδες! Μάλιστα τώρα οι εταιρείες λαμβάνουν πιο δραστικά μέτρα απ’ότι πριν. Τα δίκτυα κινητής (ειδικά στην Αμερική) αρνούνται πλέον να κάνουν αντικαταστάσεις των νέων συσκευών, ενώ οι AT&T και T-Mobile διέκοψαν ακόμα και τις πωλήσεις.

Οι δε αεροπορικές εταιρείες, Αμερικής και Αυστραλίας, απαγορεύουν στους επιβάτες να φέρουν Note 7 μαζί τους στην καμπίνα. Κάποιες δε, προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα, απαγορεύοντας ακόμα και τη μεταφορά του συγκεκριμένου μοντέλου ως φορτίο! Αυτό φυσικά θα επηρεάσει όχι μόνο τη διαθεσιμότητα του προϊόντος -για όσους επιμένουν να το αποκτήσουν-, αλλά και τη διαδικασία επιστροφών στη Samsung. Όχι βέβαια ότι είναι άδικη η αντίδραση τους, αφού ένα από τα νέα περιστατικά σημειώθηκε εντός αεροπλάνου…

Η δε κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προειδοποίησε τον κόσμο να μη φορτίζει, ούτε καν να χρησιμοποιεί το Note 7 εντός των αεροπλάνων. Όσο για την ίδια τη Samsung, ζήτησε από τους χρήστες να απενεργοποιήσουν σε κάθε περίπτωση τις συσκευές τους, ενώ πληροφορίες εκ των έσω θέλουν ακόμα και την παραγωγή του μοντέλου να έχει σταματήσει. Η εταιρεία προς το παρόν διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τα αίτια των νέων περιστατικών, και αν αυτά σχετίζονται με το πρόβλημα της προηγούμενης παρτίδας.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η ιστορία μπορεί να κοστίσει στη Samsung 17 δισ. δολάρια, ενώ φυσικά μεγάλη είναι η ζημιά στο Note brand, το οποίο μάλλον θα δυσκολευτεί να ανακάμψει. Επίσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επηρεαστούν αρνητικά οι πωλήσεις άλλων μοντέλων της εταιρείας, ή ακόμα και των μεμονωμένων εξαρτημάτων που παρέχει σε άλλους κατασκευαστές, όπως οθόνες, μνήμες, κτλ. δηλαδή να καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά.

Στο μεταξύ η υπόθεση αποδεικνύεται χαράς ευαγγέλια για την Apple, που είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 2,6%, ενώ η μετοχή της Samsung έπεσε κατά 8%. Η εκτίμηση των αναλυτών είναι ότι θα επωφεληθούν και οι πωλήσεις των νέων Pixel phones της Google, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα. Ανάμεσα στα βήματα που θα κάνει η εταιρεία για να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά, είναι η επίσπευση κυκλοφορίας του Galaxy S8, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 26 Φεβρουαρίου 2017, δηλαδή μόλις πριν από την έναρξη του Mobile World Congress. Παραδοσιακά, τα νέα μοντέλα Galaxy S παρουσιάζονται Απρίλιο, με το S7 μόνο να έχει κυκλοφορήσει Μάρτιο.

Share.

Leave A Reply