Πτωτικά κινήθηκαν τα μεγέθη της Forthnet το πρώτο εξάμηνο του έτους και όπως είναι προφανές το μέλλον της εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις εξελίξεις που θα σημειωθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας της αναχρηματοδότησης του δανεισμού της η οποία προϋποθέτει την έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψου σε μετοχές, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ.

forthnet

Αναλυτικότερα, πτώση 9,5% (165,5 εκατ. ευρώ έναντι 182,8 εκατ.) σημείωσαν τα έσοδα της Forthnet το πρώτο εξάμηνο, συνέπεια της μείωσης της συνδρομητικής της βάσης, ενώ το τελικό αποτέλεσμα (μετά φόρους) ήταν ζημιές 13,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 15,3 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει τη μείωση των εσόδων (και των συνδρομητών) στη συντηρητική προσέγγιση που είχε στην εμπορική της πολιτική.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) του 1ου εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 26,8 εκατ., έναντι 29,2 εκατ. μέγεθος επηρεαζόμενο κυρίως από τη συμπίεση των τιμών και το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας.

Τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες στο τέλος του 1ου εξαμήνου  ήταν 328.461 μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι κατά 9,9%. Το μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet διαμορφώθηκε στο 44,1%. Οι ενεργοί συνδρομητές LLU (απελευθερωμένη γραμμή) ήταν 596.743 χιλιάδες λιγότεροι κατά 7% σε σχέση με το τέλος του πρώτου εξαμήνου πέρσι. Η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 460.252  συνδρομητές με μείωση 9,6%.

Επίσης, βάσει του ισολογισμού της Forthnet οι προβλέψεις και λοιπές μακροχρόνιες υποχρεώσεις της είναι στα 115,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (εκτός δηλαδή του δανεισμού της, συνολικού ύψους 326,3 εκατ. ευρώ, που έχει καταστεί ολόκληρος βραχυπρόθεσμος) 178,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή τα ταμειακά της διαθέσιμα ήταν 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Πάνο Παπαδόπουλο «η εξασφάλιση της συμφωνίας με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων και η επερχόμενη έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, είναι σημαντικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση  της χρηματοοικονομικής θέσης της εταιρείας.»

Ο ίδιος με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου πρόσθεσε ότι «σε ένα δύσκολο και παρατεταμένο υφεσιακό περιβάλλον με αρνητικές συνέπειες στο διαθέσιμο εισόδημα, συνεχίζουμε να εστιάζουμε τόσο στη βελτίωση της κοστολογικής μας βάσης όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Μέσα από νέες συμφωνίες, εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο και τα διαθέσιμα κανάλια, ενώ εξακολουθούμε να βελτιώνουμε την εμπειρία των συνδρομητών μας, διαθέτοντας πλέον υπό το εμπορικό σήμα Nova όλες τις υπηρεσίες για οικιακούς καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προσφέροντας σε όλους εικόνα υψηλής ευκρίνειας και νέες δυνατότητες on demand θέασης περιεχομένου».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply