Επί τάπητος στην ΕΕΤΤ ο Κανονισμός για τα NGA

0

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί εκ νέου από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η πρόταση Κανονισμού NGA που περιλαμβάνει την τεχνολογία vectoring η οποία εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο αντιπαραθέσεων στην Ευρώπη μεταξύ των παρόχων.
ngaΤο θέμα του Κανονισμού περιλήφθηκε στην ατζέντα της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Επιτροπής. Με ενδιαφέρον αναμένεται λοιπόν αν η ΕΕΤΤ θα καταφέρει με τον Κανονισμό που θα εκπονήσει να συμβάλει ώστε να προχωρήσουν οι επενδύσεις που έχουν υποσχεθεί όλοι οι πάροχοι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί ο ανταγωνισμός σε αυτή την πολύ σημαντική για το σύνολο της Οικονομίας αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός του ΟΤΕ, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι υλοποιεί επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ, τόσο η Vodafone όσο και η Wind έχουν ανακοινώσει εκτεταμένα επενδυτικά προγράμματα ύψους 500 εκατ. ευρώ η κάθε μία έως το 2020. Αναγκαία προϋπόθεση για τις επενδύσεις αυτές, εκτός από έναν Κανονισμό με δίκαιους κανόνες και ανοιχτές τεχνολογίες, είναι βεβαίως και σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις που αποτελούν αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών.

Share.

Leave A Reply