Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Στενότερη συνεργασία μεταξύ Paypal και Visa για περισσότερες υπηρεσίες

0

Ευελπιστώντας να επεκτείνει το εύρος των υπηρεσιών με online πληρωμές, το Paypal ανακοίνωσε μία στενότερη συνεργασία με τον οργανισμό Visa.
paypal-visaΑυτή η κίνηση αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό χρηστών του Paypal, και κατά συνέπεια τα έσοδα της εταιρείας. Συγκεκριμένα θα γίνει πιο εύκολη η χρήση κάθε είδους καρτών της Visa μέσω Paypal, ενώ -ακόμα πιο σημαντικό- θα διευκολυνθεί η πληρωμή μέσω Paypal σε φυσικά καταστήματα. Αυτό θα γίνεται είτε με ανέπαφες κάρτες της Visa, είτε με κινητό που διαθέτει NFC.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αντλούν χρήματα από τον Paypal λογαριασμό τους, μέσω της Visa κάρτας τους, άμεσα. Αυτή η διαδικασία συνήθως απαιτούσε κάποιες μέρες για να ολοκληρωθεί. Εκτός αυτών, θα βρίσκεται και σε καλύτερη θέση για συμφωνίες με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μάλιστα, με αυτή την κίνηση, το Paypal ανταγωνίζεται ευθέως τις υπηρεσίες Google Wallet και Apple Pay.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του από το Ebay, το Paypal έχει διαγράψει εξαιρετική πορεία. Στο 2ο τρίμηνο του 2016, σημείωσε αύξηση 15% στα έσοδα του (2,65 δισ. δολάρια) και 28% στον αριθμό των συναλλαγών του (86,21 δισ. δολάρια), συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Αυτή τη στιγμή το Paypal έχει 188 εκ. ενεργούς χρήστες, οι οποίοι πραγματοποιούν το 28% των συναλλαγών τους μέσω smartphones.

Share.

Leave A Reply