Σύμφωνα με δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπορεί να υποχρεώσει τη Microsoft να δώσει πρόσβαση στα emails χρηστών που βρίσκονται σε servers εκτός Αμερικής.
microsoft-emailsΗ απόφαση εφετείου στο Μανχάταν ήταν ομόφωνη, και δικαίωσε όχι μόνο τη Microsoft, αλλά και τις υπόλοιπες εταιρείες του χώρου, ως προς την «αδιάκριτη» απαίτηση του αμερικάνικου υπουργείου δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε servers εκτός ΗΠΑ, βρίσκονται επίσης εκτός δικαιοδοσίας των αμερικάνικων αρχών. Αφορμή ήταν ένα ένταλμα που απαιτούσε πρόσβαση σε emails χρηστών στο Δουβλίνο, για μία υπόθεση ναρκωτικών. Η απόφαση ανέτρεψε επίσης μία προηγούμενη, του 2014, η οποία τότε ήταν υπέρ της κυβέρνησης. Το υπουργείο δικαιοσύνης δεν δείχνει να αποδέχεται αβίαστα το αποτέλεσμα πάντως, καθώς μελετά εναλλακτικούς τρόπους επίτευξης του στόχου του, και μάλιστα σε συνεργασία με τις βρετανικές αρχές.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply