Το συνολικό ποσό των 34,1 εκατ. ευρώ θα αποδώσει φέτος στο δημόσιο η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) σύμφωνα με τον ισολογισμό που δημοσιοποίησε και τη σχετική εισήγηση του προέδρου της, Δημήτρη Τσαμάκη, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών.

 eett

Από το ποσό αυτό τα 28,4 εκατ. ευρώ είναι το 80% των συνολικών εσόδων της Επιτροπής για το 2015 (38,6 εκατ. ευρώ) και τα υπόλοιπα 5,7 εκατ. ευρώ το μη αποδοθέν αποθεματικό από τα έσοδα του 2014 (η ΕΕΤΤ υποχρεούται να αποδίδει κάθε χρόνο το 80% των συνολικών εσόδων της).

 

Τα έσοδα (κύκλος εργασιών) της ΕΕΤΤ κατά την προηγούμενη χρήση προέρχονται μεταξύ άλλων από τέλη γενικών αδειών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών 10 εκατ. ευρώ, από τέλη χρήσης και εκχώρησης φάσματος 18,3 εκατ. ευρώ, τέλη χρήσης και εκχώρησης αριθμών 5,1 εκατ. ευρώ, τέλη από Domain Names 2,9 εκατ. ευρώ, ενώ ποσό 9,1 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζεται ως λοιπά συνήθη έσοδα από δημοπρασίες, ειδικές επιχορηγήσεις και πρόστιμα.

 

Τα έξοδα διοίκησης της Επιτροπής ήταν 1,2 εκατ. ευρώ. ​


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply