Υπό κρατική έρευνα τα συμβόλαια της Apple στη Νότια Κορέα

0

Νέος πονοκέφαλος για την Apple στην ασιατική αγορά, από την Επιτροπή Θεμιτού Εμπορίου (Fair Trade Commission – FTC) στη Νότια Κορέα.
korea-ftc-appleΗ κρατική αρχή ξεκίνησε έρευνα για τα συμβόλαια που έχει η εταιρεία του Cupertino με τα δίκτυα κινητής στη χώρα, υποπτευόμενη ότι η Apple εφαρμόζει τακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Η Korea Times αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές της, η Apple άσκησε πίεση στα δίκτυα ώστε να προωθήσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό από iPhone, και να διαμοιράσουν με την εταιρεία το κόστος πιθανών επισκευών.

Μόλις πριν από ένα εξάμηνο, η αρχή είχε ανακαλύψει πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ της Apple και εξουσιοδοτημένων service στη Νότια Κορέα. Η FTC άλλαξε τα συμβόλαια, επιτρέποντας στους πελάτες να απαιτούν επιστροφή χρημάτων σε θέματα επισκευών. Αν η Apple κριθεί αρνητικά και σε αυτή την έρευνα, είναι πιθανό να της επιβληθεί πρόστιμο, όπως και η υποχρέωση αλλαγής των συμβολαίων της με τα κορεάτικα δίκτυα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δίκτυα κινητής στην Κορέα δεν προσφέρουν επιδοτήσεις για τα iPhone, κάτι το οποίο ίσως ήταν η αιτία για τους όρους που έθεσε η Apple.

Share.

Leave A Reply