Τέλος η περιαγωγή 4G μέσω της SFR στη Γαλλία από το 2018

0

Σύμφωνα με τον όμιλο Bouygues Telecom, το γαλλικό δίκτυο SFR θα διακόψει την παροχή υπηρεσιών 4G, μέχρι το τέλος του 2018, για τους πελάτες που συνδέονται στην υποδομή του μέσω περιαγωγής.
sfrΑντίστοιχα, θα προσφέρει πρόσβαση 2G/3G μέσω των ανταγωνιστών της, Orange και Free. Βέβαια οι εγχώριοι πελάτες της δεν έχουν λόγο ανησυχίας, καθώς η εταιρεία έχει ανακοινώσει την επέκταση του δικτύου 4G της σε πληθυσμιακή κάλυψη 98%-99% μέχρι το τέλος του 2018. Οι Bouygues και SFR θα υποβάλλουν σταδιακά τα σχέδια τους στη γαλλική ρυθμιστική αρχή Acerp, κάθε εξάμηνο μέχρι την ολοκλήρωση τους. Η Acerp θεωρεί γενικά ωφέλιμη την περιαγωγή μεταξύ δικτύων, αλλά μόνο με περιορισμένες υπηρεσίες ή ως μεταβατικό στάδιο, αλλιώς οι νέοι παίκτες δεν έχουν κίνητρα επένδυσης στις ιδιόκτητες υποδομές τους.

Η δε Free Mobile ανακοίνωσε τη σταδιακή διακοπή της χρήσης του δικτύου της Orange για εγχώρια περιαγωγή από τον Ιανουάριο του 2017, ενώ η λήξη του συμβολαίου της για υπηρεσίες 2G/3G θα παραταθεί από το 2018 στο 2020. Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με τη Bouygues Telecom, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση που πήρε η Αρχή Ανταγωνισμού της Γαλλίας, τον Μάρτιο του 2013, και θα δεν θα βοηθήσει στη δημιουργία συνθηκών ισορροπημένου ανταγωνισμού. Η δε Acerp είχε συμφωνήσει με αυτό το χρονικό πλαίσιο όσον αφορά το 3G της Free, όμως πρότεινε την παράταση μέχρι το 2022 για το 2G. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ότι θα εξετάσει προσεκτικά την κάθε συμφωνία πριν αποφασίσει αν χρειαστεί να επιβάλλει κυρώσεις.

Share.

Leave A Reply