Παραμένει στην κινέζικη αγορά το iPhone μετά από κατηγορία παραβίασης πατέντας

0

Με ανακοίνωση της, η Apple καθησύχασε τους Κινέζους χρήστες ότι τα iPhones θα παραμείνουν διαθέσιμα προς πώληση στην ασιατική χώρα.
iphone-chinaΗ εταιρεία είχε κατηγορηθεί από μία κινέζικη εταιρεία, ότι τα iPhone 6 και 6 Plus παραβιάζουν μία ευρεσιτεχνία τους. Την υπόθεση διερεύνησε το δικαστήριο ευρεσιτεχνιών του Πεκίνου, ενώ τον περασμένο μήνα η Apple είχε υποβάλλει έφεση. Η επιτροπή του δικαστηρίου είχε αρχικά αποφανθεί ότι έπρεπε να διακοπεί η πώληση των iPhones, κάτι που τελικά δε συνέβη. Με δεδομένο το μέγεθος της κινέζικης αγοράς, η ζημία που θα είχε υποστεί η Apple σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν αναμφίβολα τεράστια.

Υπάρχει όμως ιστορικό διενέξεων μεταξύ της Apple και των κινεζικών αρχών, καθώς μόλις λίγους μήνες πριν, είχε διακοπεί η πρόσβαση στις υπηρεσίες διάθεσης βιβλίων και ταινιών, της εταιρείας. Πάντως γενικά δεν της έχουν επιβληθεί ποτέ σοβαρές κυρώσεις στην Κίνα, ενώ πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε την πρόθεση επένδυσης 881 εκ. ευρώ στην υπηρεσία εύρεσης ταξί, Didi Chuxing, πιθανότατα ως μία απόπειρα εξομάλυνσης των σχέσεων της με την κινέζικη αγορά.

Share.

Leave A Reply