Πάνω από 50% των τερματικών στην Ελλάδα προσφέρουν ανέπαφες συναλλαγές

0

Οι Έλληνες πλέον χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις ανέπαφες συναλλαγές καθώς πάνω από 50% των τερματικών αποδοχής καρτών στην Ελλάδα παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.

image002

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Visa, ο αριθμός των ανέπαφων τερματικών στην Ελλάδα έχει φτάσει τα 142.000. Οι ανέπαφες συναλλαγές παρέχουν μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στην διεκπεραίωσή τους, διατηρώντας τα ίδια επίπεδα ασφάλειας που έχουμε συνηθίσει με τις συναλλαγές Visa. Ο νέος τρόπος πληρωμής εξυπηρετεί τους καταναλωτές για τις καθημερινές τους συναλλαγές, είτε πρόκειται για μικρότερα ποσά, όπως η αγορά εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εφημερίδων, καφέδων, πρόχειρου φαγητού, είτε για μεγαλύτερα. Επιπλέον, μέσω των κινητών τερματικών (mobile POS) παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής ελεύθερων επαγγελματιών για επισκέψεις στο σπίτι ή στο γραφείο για πάσης φύσεως εργασίες, ακόμη και για πληρωμή ιατρικών ή νομικών υπηρεσιών, καθώς και για πληρωμή προϊόντων κατά την παράδοση στο χώρο του καταναλωτή.

Τα τερματικά ανέπαφων συναλλαγών είναι ήδη έτοιμα να αποδεχθούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, όπως πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου, πληρωμή μέσω ειδικού περικάρπιου Visa (Wrist wearable) με ενσωματωμένη προπληρωμένη κάρτα κλπ.

Όπως δήλωσε ο κος Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Visa Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία «Για την ενημέρωση και επιβράβευση των πελατών μας σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε ενέργειες για την προώθηση ανέπαφων συναλλαγών Visa με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως συνεδριακούς χώρους, χώρους συναυλιών και παραστάσεων, χώρους εστίασης, όπου θα επιβραβεύεται η χρήση “Contactless” είτε για την πληρωμή του εισιτηρίου, των αγορών στο κυλικείο, αναμνηστικών δώρων, πρόχειρου φαγητού ή καφέ, κλπ”

Share.

Leave A Reply