50% μερίδιο αγοράς για την Cardlink

0

Μερίδιο αγοράς 50% έχει κατακτήσει η Cardlink, μέλος του ομίλου Quest, στα τερματικά αποδοχής καρτών – POS (Payment Online System) με τον αριθμό των μηχανημάτων που εγκατέστησε και εξυπηρετεί να έχει φθάσει τις 100.000 από 79.000 στο τέλος του 2014.

pos

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cardlink Γ. Δρυμιώτη το σύνολο των τερματικών POS στη χώρα μας φτάνει τις 200.000 από 150.000 που ήταν πριν εφαρμοστούν τα capital controls. Βάσει εκτιμήσεων, εφόσον υπάρξει και η αντίστοιχη ώθηση από την Πολιτεία, ο αριθμός των POS την επόμενη διετία θα ανέλθει στις 400.000. Όπως είπε ο κ. Δρυμιώτης, σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης για την πορεία της εταιρείας, στην περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα συμβάλει και η μείωση του κόστους προμήθειας όπως υπολογίζεται να γίνει από το 2016 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φτάνοντας μεσοσταθμικά στο 1%. Πρόσθεσε πως η ώθηση δεν είναι αναγκαίο να δοθεί μέσω της υποχρέωσης όλες οι συναλλαγές να γίνονται μέσω POS, αλλά κυρίως μέσω της υιοθέτησης κινήτρων και μέτρων που οδηγούν σε αλλαγή συμπεριφοράς εμπόρων και καταναλωτών. Επίσης σημείωσε πως η στρατηγική της Cardlink δεν είναι να βρεθεί απέναντι στις τράπεζες, αλλά να αποτελέσει τον ενδιάμεσο για να καταστούν εφικτές και προσιτές στο καταναλωτικό κοινό οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Βάσει των σχετικών στοιχείων η μεγάλη αύξηση στην εγκατάσταση τερματικών POS σημειώθηκε τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Τα αιτήματα από τράπεζες και επιχειρήσεις για νέα τερματικά φτάνουν τα 400-500 την ημέρα. Οι συναλλαγές μέσω POS έχουν αυξηθεί κατά 120% έως 140% αν και έχει παρατηρηθεί κόπωση στις πολύ μικρές συναλλαγές. Η μεγαλύτερη αύξηση έχει παρατηρηθεί στα σούπερ μάρκετ και τα εστιατόρια, με την Περιφέρεια να εγκλιματίζεται πιο γρήγορα στο σύγχρονο τρόπο πληρωμών σε σύγκριση με την Αθήνα.

Αύξηση παρατηρείται και στα τερματικά που καλύπτουν τις ανέπαφες συναλλαγές (εκτιμώνται στις 40.000). Εξίσου δυναμικά αναμένεται να κινηθούν και τα Mobile POS. Όπως τονίστηκε από τα στελέχη της Cardlink, «σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις που χάνουν πωλήσεις εάν δεν λειτουργεί το τερματικό τους ή δεν δέχονται καθόλου ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Share.

Leave A Reply