Εκτός ΕΕΤΤ θέλει ο Υπουργός διαγωνισμούς και αδειοδοτήσεις

0

Σαφής είναι πλέον η πρόθεση του υπουργού Υποδομών να μεταφέρει σημερινές αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) στο στενά δημόσιο τομέα.

spirtzis

Με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του ο Χρήστος Σπίρτζης φωτογραφίζει τους διαγωνισμούς για τις συχνότητες που ενδιαφέρουν τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, αλλά και τις αδειοδοτήσεις των κεραιών που για άλλη μια φορά θα βρεθούν στο κενό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του «…μπαίνει ένα θέμα για το ποιος ελέγχει τις διαγωνιστικές διαδικασίες των Ρυθμιστικών Αρχών. Οι Ρυθμιστικές Αρχές έχουν από το ρόλο τους αυτό που λέει η λέξη, έναν ρυθμιστικό χαρακτήρα. Στη χώρα μας έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες που δεν ανήκουν ή δεν έπρεπε ν’ ανήκουν σε Ρυθμιστικές Αρχές όπως είναι διαγωνισμοί σαν κι αυτόν που λέμε (εννοεί τον διαγωνισμό με βάση τον οποίο ανατέθηκαν οι συχνότητες στη Digea) όπως είναι αδειοδοτήσεις κεραιών, όπως είναι άλλα πράγματα τα οποία έπρεπε να τα κάνουν οι δημόσιες υπηρεσίες και η Ρυθμιστική Αρχή είναι να ελέγχει αν γίνονται αυτοί οι διαγωνισμοί με διαφάνεια, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο…»

Μένει να δούμε πότε και πως θα υλοποιήσει τις αλλαγές που πρεσβεύει ο υπουργός Υποδομών, αλλά και αν και πως θα αντιδράσει η τηλεπικοινωνιακή αγορά που μέχρι στιγμής, απλώς παρακολουθεί τα τεκταινόμενα.

Share.

Leave A Reply