Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Rajeen Suri: Η Nokia είναι η δυτική εναλλακτική της Huawei

0

Ο CEO της φιλανδικής εταιρίας, Rajeen Suri, σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του, στο Economic Times, ανοίγει νέες προοπτικές δράσης έπειτα από την εξαγορά της Alcatel-Lucent, χαρακτηρίζοντας την ενωμένη εταιρία ως “τη δυτική εναλλακτική της Huawei”.

111432nokia_ceo

Ο Suri αρνήθηκε να συγκρίνει τη Nokia με την Ericsson καθώς όπως υποστηρίζει, σε σχέση με την Huawei στερείται σε αρκετούς τομείς και σύμφωνα και με τον πρώην CEO της Alcatel-Lucent, Michel Combes, η τελευταία διαθέτει χαρτοφυλάκιο πιο κοντά στους όρους και τις δυνατότητες των συγχωνευόμενων εταιριών.

Ενώ το νέο ξεκίνημα των δύο εταιριών αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του επόμενου έτους, όπου στην διοίκηση θα κυριαρχούν τα στελέχη της Nokia, ο κύριος Suri ανέφερε μία από τις φιλοδοξίες της εταιρίας και αφορά την δημιουργία ενός εργαστηρίου 5G / IoT , σε εγκαταστάσεις στην Ινδία, μέσα στο Δεκέμβριο.

Όπως πρόσθεσε “στόχος της νέας οργάνωσης είναι οι ενεργοί cloud παίκτες όπως η Google, το Facebook και ούτω καθεξής ” στο πλαίσιο των διαφοροποιήσεων σε αρκετούς τομείς , συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ασφάλειας και της επιχειρηματικότητας.

Τέλος ξεκαθάρισε δηλώνοντας πως μία συγχώνευση μεταξύ ίσων δεν θα έχει επιτυχία, γι’αυτό και ο πρόεδρος αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος και η ομάδα διοίκησης έχουν ήδη επιλεγεί από την Nokia με αξιοκρατικά κριτήρια.

Share.

Leave A Reply