Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του προγράμματος “Active Women”

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου το συνέδριο του προγράμματος “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών” στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Το συνέδριο διοργανώθηκε από τη HePIS σε συνεργασία με το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

lp_activewomen

 

 

Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 80 άτομα και απευθύνονταν κατά κύριο λόγο στις ωφελούμενες του Σχεδίου Δράσης (γυναίκες άνω των 50 ετών, γυναίκες μετανάστριες – πρόσφυγες) και σε όλους όσους επιθυμούσαν να ενημερωθούν σε μια σειρά από επίκαιρα θέματα όπως η προστασία στο διαδίκτυο, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η χρήση online εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και η απόκτηση των δεξιοτήτων για τη βελτίωση του τρόπου ζωής, την ευεξία του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος (life skills).

Το συνέδριο άνοιξε με τον χαιρετισμό του κου Μανώλη Λαμπόβα, Υπεύθυνο Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων της HePIS, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του φορέα για τη διασφάλιση της ισότητας των φύλων και την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσα από την εκπαίδευση και την Πληροφορική.

Στη συνέχεια η Δρ. Ειρήνη Καμπερίδου αναφέρθηκε στην τεχνοφοβία και τον ψηφιακό αναλφαβητισμό που σχετίζεται ειδικά με το γυναικείο φύλο. Παράλληλα τόνισε ότι τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι γυναίκες βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους άντρες όσον αφορά δεξιότητες, όπως η επικοινωνιακή και κοινωνική νοημοσύνη: Οι γυναίκες σύμφωνα με τη Δρ. Καμπερίδου ξέρουν να ακούν, να μοιράζονται και να δέχονται την κριτική, έχουν ανοιχτό μυαλό και ομαδικό πνεύμα, δεν είναι αυταρχικές, χτίζουν συναίνεση, αναλαμβάνουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή-ειρηνοποιού και δημιουργούν κίνητρα συνεργασίας. Καταλήγοντας, παρουσίασε συμβουλές (tips) από πετυχημένες και καταξιωμένες γυναίκες επιχειρηματίες και στελέχη της χώρας μας.

Τέλος, η κα Κατερίνα Αποστολοπούλου, Υπεύθυνη του Προγράμματος “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών”, παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα στο κοινό για τους στόχους, τις ενέργειες και τα αποτελέσματα του προγράμματος κατά τα 2 χρόνια της υλοποίησης του.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου, η κα Ιωάννα Κομνηνού παρουσίασε το Skype ως online εργαλείο επικοινωνίας καθώς και βέλτιστους τρόπους αξιοποίησης του.

Στη συνέχεια, ο κ. Απόστολος Κολοκώτσιος παρουσίασε τους κινδύνους που διατρέχουμε από τη χρήση των social media, των emails και των online αγορών καθώς και τους αντίστοιχους τρόπους ώστε να προστατευτούμε από αυτούς.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου, ο εισηγητής ο κ. Νίκος Πατσέλης εξήγησε ποιο είναι το νόημα της λέξης «αλλαγή», τους λόγους για τους οποίους μας είναι απαραίτητη και με ποιους τρόπους μπορούμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας κρατάνε στάσιμους στο ίδιο σημείο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply