Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Alcatel-Lucent και Chunghwa Telecom εισάγουν το G.fast στην Ταϊβάν

0

Η Alcatel-Lucent και η Chunghwa Telecom, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών στην Ταϊβάν, πρόκειται να εγκαινιάσουν την πρώτη στον κόσμο εμπορική υλοποίηση της τεχνολογίας πρόσβασης ultra-broadband G.fast, η οποία επιτρέπει την επιτάχυνση της συνδεσιμότητας ‘τελευταίου μιλίου’ (last mile) με σκοπό την παροχή υπερυψηλών ταχυτήτων τύπου οπτικής ίνας σε κατοικίες παντού.

alcatel-lucent-chunghwa-telecom

Σήμερα το 68% των σπιτιών στην Ταϊβάν διαθέτουν ευρυζωνική καλωδιακή πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, με την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες 4K TV και streaming HD video, η ανάγκη για πρόσβαση ultra-broadband αυξάνεται σταθερά. Για να καλύψει αυτή την ανάγκη, η Chunghwa Telecom εκσυγχρονίζει τα εθνικά δίκτυά υποδομής FTTx (fiber-to-the-premises) χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνολογίας χαλκού και οπτικών ινών. Για να επιταχύνει αυτή την ανάπτυξη και να αποκτήσει τη δυνατότητα παροχής ταχυτήτων που αγγίζουν το 1 Gigabit, η Chunghwa Telecom θα υλοποιήσει τις τεχνολογίες GPON και G.fast της Alcatel-Lucent.

Η Alcatel-Lucent και ο ερευνητικός τομέας της, τα εργαστήρια Bell Labs, έχουν διαδραματίσει πρωτοποριακό ρόλο στην ανάπτυξη και την εφαρμογή της τεχνολογίας G.fast, η οποία συμμετέχει ήδη σε δοκιμές σε συνεργασία με πάνω από 30 πάροχους παγκοσμίως. Η τεχνολογία G.fast, συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα στους πάροχους υπηρεσιών να παρέχουν πρόσβαση ultra-broadband σε σημεία όπου είναι δύσκολη η υλοποίηση οπτικών ινών, καθώς χρησιμοποιείται το τελευταίο τμήμα της υποδομής χάλκινων καλωδίων που εκτείνονται μέχρι τις εγκαταστάσεις για την παροχή υπερυψηλών ταχυτήτων. Επιπλέον, η τεχνολογία G.fast καταργεί την ανάγκη για επανασυρμάτωση ολόκληρων κτηρίων και κατοικιών, γεγονός που αποτελεί το πιο ακριβό και χρονοβόρο μέρος κάθε υλοποίησης FTTx.

Ο συνδυασμός οπτικών ινών και τεχνολογίας G.fast θα επιτρέψει στην Chunghwa Telecom να προσφέρει σύντομα γρήγορη ευρυζωνική πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες στην Ταϊβάν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς και να καλύψει τις απαιτήσεις του σχεδίου της Εθνικής Επιτροπής Επικοινωνιών της χώρας με στόχο τη βελτίωση της σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης σε δυσπρόσιτες κατοικημένες περιοχές. Η Chunghwa Telecom θα λανσάρει υπηρεσίες ultra-broadband με τη χρήση της τεχνολογίας G.fast σε 8,4 εκατομμύρια κατοικίες, καθώς και σε χαμηλά και πολυώροφα κτήρια στην Ταιβάν στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2015.

Αναλυτικά στοιχεία της εφαρμογής:

• Η Chunghwa Telecom θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία G.fast της Alcatel-Lucent, που περιλαμβάνει:
• 7368 Intelligent Service Access Manager (ISAM) Optical Network Terminals (ONTs)
• 7368 Intelligent Services Access Manager (ISAM) CPE με ενσωματωμένη αναστροφή ηλεκτρικής ισχύος
• 5520 Access Management System με στόχο την επιτάχυνση της ultra-broadband συνδεσιμότητας τελευταίου μιλίου fiber-to-the-home, ενώ αξιοποιείται η δυνατότητα για μειωμένο κόστος και περιορισμένη πολυπλοκότητα.
• Η Chunghwa Telecom χρησιμοποιεί τα προϊόντα 7342 Intelligent ISAM και 7360 ISAM GPON της Alcatel-Lucent.
• Η τεχνολογία G.fast της Alcatel-Lucent προσφέρει ταχύτητα οπτικών ινών σε χάλκινες τηλεφωνικές γραμμές, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πάροχους υπηρεσιών να παρέχουν υπηρεσίες ultra-broadband σε κάθε χρήστη με γρήγορο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Με την τεχνολογία G.fast, οι πάροχοι υπηρεσιών είναι σε θέση να ξεπερνούν τα εμπόδια υλοποίησης χάρη στο συνδυασμό τεχνολογιών χαλκού και ινών.

Δηλώσεις:

“Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην προληπτική βελτίωση του ευρυζωνικού δικτύου μας τα τελευταία χρόνια και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε ο πρώτος πάροχος εμπορικών ευρυζωνικών υπηρεσιών G.fast στον κόσμο. Με την τεχνολογία G.fast της Alcatel-Lucent θα διαθέτουμε την κατάλληλη υποδομή για να λανσάρουμε ένα δίκτυο υπερυψηλών ταχυτήτων προς τα τέλη του έτους και να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη εμπειρία ευρυζωνικών υπηρεσιών, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ηγετική μας θέση στην αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών οπτικών ινών με ταχύτητες που κυμαίνονται από 100Mbps έως 1Gbps.”, δηλώνει ο Mu-Piao Shih, Πρόεδρος της Chunghwa Telecom.

“Ως πρωτοπόρος στην σταθερή πρόσβαση ultra-broadband, η Alcatel-Lucent υπήρξε η πρώτη εταιρεία που πρόσφερε την τεχνολογία G.fast στην αγορά. Τον τελευταίο χρόνο συνεργαζόμαστε με κορυφαίους πάροχους σε ολόκληρο τον κόσμο για τη δοκιμή της τεχνολογίας. “Στα τέλη του περασμένου έτους, τα εργαστήρια Bell Labs, ο ερευνητικός τομέας της Alcatel-Lucent, λάνσαρε την τεχνολογία για να αναβαθμίσει την ταχύτητα μετάδοσης των παραδοσιακών τηλεφωνικών γραμμών χαλκού στα 10Gbps. Φέτος, η αγορά της Ταϊβάν έχει ήδη υιοθετήσει την πιο πρόσφατη τεχνολογία με ταχύτατους ρυθμούς και έχει λανσάρει εμπορικές υπηρεσίες πριν από άλλες αγορές, με σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές στην Ταϊβάν να απολαύσουν την ευρυζωνική υπηρεσία υπερυψηλών ταχυτήτων G.Fast της CHT. Σήμερα βλέπουμε με μεγάλη χαρά την Chunghwa Telecom να αναλαμβάνει έναν πρωτοποριακό ρόλο και να αποτελεί τον πρώτο στον κόσμο πάροχο που λανσάρει εμπορικά την τεχνολογία. Με την προσθήκη της τεχνολογίας G.fast στο χαρτοφυλάκιό της, η Chunghwa Telecom μπορεί να καλύπτει καλύτερα τις απαιτήσεις για κάθε σενάριο ανάπτυξης, ώστε να συνδέει γρήγορα και οικονομικά τους πελάτες με τις υψηλότερες ταχύτητες σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά.”, δηλώνει ο Ken Wu, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alcatel-Lucent Taiwan.

Share.

Leave A Reply