Στόχος των hackers και τα «έξυπνα» ρολόγια

0

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Hewlett Packard προειδοποιεί για σημαντικά κενά ασφαλείας όσον αφορά τα νέα φορετά ηλεκτρονικά «γκάτζετ», συμπεριλαμβανομένων και των καλύτερων smart watch που κυκλοφορούν. Η επισήμανση προέκυψε έπειτα από δοκιμή από τους ειδικούς της αμερικανικής εταιρείας σε 10 δημοφιλή μοντέλα «έξυπνων» ρολογιών.

Sony SmartWatch 3

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το BBC, από την έρευνα διαπιστώθηκε πως εννιά στα δέκα ρολόγια στέλνουν ορισμένα δεδομένα με μη κρυπτογραφημένο τρόπο, με συνέπεια να μπορούν να παραβιασθούν και να διαβασθούν από έναν κακόβουλο χάκερ. Ακόμα, μόνο το 50% των συσκευών διαθέτουν λειτουργία κλειδώματος για την ασφάλεια των αποθηκευμένων στοιχείων καθώς και τα 2/10 των ρολογιών μπορούν εύκολα να συγχρονιστούν, αν κλαπούν, με διαφορετικό τηλέφωνο από εκείνο του ιδιοκτήτη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 1/3 των smart watch επιτρέπουν απεριόριστες προσπάθειες πρόσβασης (login) από τον χρήστη, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στον εισβολέα για άπειρες προσπάθειες ωσότου ανακαλύψει του κωδικούς(passwords).

Αν και η HP αρνήθηκε να αποκαλύψει τα μοντέλα στα οποία εντόπισε την πλειονότητα των κενών ασφαλείας, στον τύπο διαρρέει πως οι συσκευές των Apple, Sony και Samsung εμπεριέχονταν στην έρευνα.

Share.

Leave A Reply