Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Έγκριση στη Nokia από την ΕΕ για εξαγορά της Alcatel-Lucent

0

Το πράσινο φώς έδωσε η αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Nokia για την τελική απόκτηση της γαλλικής εταιρείας, μία επένδυση που αγγίζει τα 15,6 δις. δολάρια.

αρχείο λήψης

Η έγκριση ακολούθησε έπειτα από προηγούμενες αντιμονοπωλιακές εγκρίσεις στην Nokia από Βραζιλία και Σερβία και μετά από δήλωση και των δύο εταιρειών για περαιτέρω εγκρίσεις από Αλβανία, Καναδά, Κολομβία και Ρωσία.

Ενώ το μερίδιο αγοράς και των δυο εταιρειών μαζί υπερβαίνει το 30% για “μερικά είδη εξοπλισμού”, η επιτροπή αναφέρει ότι δεν τίθεται ζήτημα επικάλυψης καθώς η Nokia είναι ισχυρή στην Ευρώπη, σε μια περιοχή δηλαδή που η Alcatel-Lucent είναι “μικρότερος παίκτης” και αντίστοιχα η Alcatel-Lucent είναι ισχυρή στη Βόρεια Αμερική, όπου η Nokia έχει περιορισμένες δραστηριότητες.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή σημειώνει πως μετά από αυτή την συγχώνευση εμφανίζονται ισχυροί ανταγωνιστές στο χώρο των υποδομών, όπως η Ericsson και η Huawei αλλά και η Samsung και η ZTE που κατέχουν λίγο μικρότερα ,αλλά αυξανόμενα, μερίδια αγοράς.

Η συναλλαγή βρίσκεται σε αναμονή έγκρισης από τους μετόχους της Nokia , με την φιλανδική εταιρεία να κατέχει περισσότερο από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Alcatel – Lucent. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Share.

Leave A Reply