Παρελθόν αποτελεί πλέον για τη θυγατρική της Cosmote στην Αλβανία η ονομασία AMC καθώς μετονομάστηκε σε Telekom Albania.

m2m-deutsche-telekom

Το νέο λογότυπό της είναι “Τ” και αποτελεί την 12η εταιρεία στην Ευρώπη, μέλος του ομίλου της Deutsche Telekom, που μετονομάζεται κάνοντας χρήση του εμπορικού σήματος της γερμανικής εταιρείας, η οποία όπως είναι γνωστό κατέχει το 40% του ΟΤΕ. Έχει προηγηθεί η μετονομασία της θυγατρικής του ΟΤΕ στη Ρουμανία.

TelekomAlbania-Ibna-565x365

Σύμφωνα με την Claudia Nemat μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και μέλος και του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ «στόχος είναι η Telekom Albania να μετατραπεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό πάροχο και να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στον καταναλωτή».

Η εν λόγω εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εξαγοράστηκε από τον ΟΤΕ το 2000.  Στο τέλος του 2014 είχε 2,1 εκατ. συνδρομητές. Τα έσοδά της κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση ήταν 81,5 εκατ. ευρώ και τα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 29,8 εκατ. ευρώ

Να σημειωθεί ότι, όπως επανειλημμένως έχουν δηλώσει τα στελέχη του ΟΤΕ, δεν τίθεται θέμα αλλαγής της ονομασίας του ΟΤΕ και της Cosmote.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply