Αναταράξεις έφεραν οι εξελίξεις σχετικά με το δημοψήφισμα και την ρευστότητα των τραπεζών στις online αγορές των Ελλήνων από ηλεκτρονικά καταστήματα, τα οποία ήταν φυσικά εν λειτουργία όλο το ΣΚ. Η πτώση των αγορών από e-shops το ΣΚ ήταν 40% σε κλάδους όπως online fashion, online beauty, online houseware, online pharmacy, κτλ, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Convert Group eBusiness Consulting, μίας εξειδικευμένης συμβουλευτικής εταιρίας στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, η οποία έχει καθοδηγήσει την στρατηγική δεκάδων e-shops στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

convert

Ωστόσο, πολύ μεγάλη αύξηση είχαν τα online supermarkets και όσα e-shops πουλούσαν είδη πρώτης ανάγκης και βρεφικής φροντίδας, αφού οι καταναλωτές έκαναν μαζικές παραγγελίες, κυρίως την Κυριακή, για να εξασφαλίσουν ότι έχουν αποθέματα σε βασικά είδη. Σε αυτές τις κατηγορίες παρατηρήθηκε και μεγάλη αύξηση στο μέσο καλάθι, πέρα από τον αριθμό των αγορών.

“Εκεί που βλέπουμε μεγάλη ευκαιρία για τους ηλεκτρονικούς εμπόρους είναι οι εξαγωγές μέσω του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου”, δήλωσε ο Π. Γκεζερλής, διευθύνων σύμβουλος της Convert Group. Και συμπλήρωσε: “Μία cross-border στρατηγική στο ecommerce μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε 2-3 μήνες για ένα υφιστάμενο e-shop και μπορεί αυτή η εξωστρέφεια να προσφέρει μεγάλη ασφάλεια και προοπτική.”

Όσο αφορά σε αυτό το ΣΚ, αξίζει να αναφερθεί ότι οι παραγγελίες των καταναλωτών έγιναν και με πιστωτικές κάρτες, αλλά ο πιο δημοφιλής τρόπος παρέμεινε η αντικαταβολή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της συμβουλευτικής ομάδας της Convert Group, οι online πληρωμές μέσω πιστωτικών & χρεωστικών καρτών θα αυξηθούν, καθότι θα υπάρχει μικρή ρευστότητα σε μετρητά στους καταναλωτές.

Περισσότερες πληροφορίες για την Convert Group στο www.convertgroup.com.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply