“Κόκκινο πανί” για το internet η Σημαία της Συνομοσπονδίας

0

Προγραμματιστές παιχνιδιών για το iOs, αναφέρουν ότι η Apple προχώρησε στην απομάκρυνση από το AppStore αρκετών παιχνιδιών στα οποία παρουσιάζονταν η Σημαία της συνομοσπονδίας γνωστή και ως Σημαία του Αμερικάνικου Νότου.

confederate_flag_ban_mgn

Οι σημαίες και άλλα σύμβολα της Συνομοσπονδίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μετά από τη ρατσιστική δολοφονική επίθεση εναντίον αφροαμερικανών από ένα 21χρονο ρατσιστή στη Νότια Καρολίνα, ο οποίος είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες με φόντο το σύμβολο του Αμερικάνικου Νότου.

Σε αποκαθήλωση των προϊόντων που φέρουν την σημαία του Νότου έχουν προβεί και αρκετές αλυσίδες λιανικού εμπορίου όπως η Wal Mart και η Sears.

Η έντονη αντίδραση Ομπάμα στα ρατσιστικά περιστατικά και τα σύμβολά τους, είχε ιδιαίτερη επίδραση στους περισσοτέρους αμερικανικούς κολοσσούς του διαδικτύου, όπως η Ebay, η Amazon και η Google, ενώ έφτασε και μέχρι την Κίνα, όπου η Alibaba ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τα προϊόντα των πωλήσεών της αυτά που φέρουν τη σημαία της Συνομοσπονδίας του Νότου.

Συγκεκριμένα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου η εκπρόσωπος Ρέιτσελ Τσαν δηλώνει: “Ο όμιλος Alibaba αποσύρει από τους καταλόγους του προϊόντα προσβλητικά για εθνότητες ή φυλές σε όλες τις εκδόσεις τους. Συνεπώς, αφαιρούμε από τους καταλόγους μας σημαίες, είδη ένδυσης και άλλα αναμνηστικά που εικονίζουν τη σημαία της Συνομοσπονδίας”

Share.

Leave A Reply