10 δισ. για την καινοτομία επενδύει η Cisco στην Κίνα

0

Η εταιρία Cisco και οι κινέζοι εταίροι της, ξεκίνησαν μία σειρά από πρωτοβουλίες για την κινέζικη αγορά. Αυτές οι ενέργειες, στόχο έχουν την ενίσχυση της τοπικής καινοτομίας, τον εξελισσόμενο μετασχηματισμό της χώρας, όπως επίσης και την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων και οικονομίας.

001aa0ba5c85132b619707

Για την υποστήριξη αυτής της στρατηγικής, η εταιρία προγραμματίζει μία επένδυση ύψους πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια (USD) τα επόμενα έτη.

Στην υπογραφή μίας συμφωνίας (MoU) με την εθνική επιτροπή ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων της Κίνας προχώρησε η Cisco προκειμένου να επεκτείνει τις επενδύσεις της στην επικείμενη χώρα, εστιάζοντας στον τομέα της καινοτομίας, στις μετοχικές επενδύσεις, αλλά και στην έρευνα και ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εταιρία υπέγραψε συμφωνία (MoU) και με την ένωση πανεπιστημίων (κολεγίων) εφαρμοσμένων επιστημών (AUAS), η οποία έχει ιδρυθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας της Κίνας, για την αναβάθμιση της κατάρτισης των ικανοτήτων στις πληροφοριακές και επικοινωνιακές τεχνολογίες.

Μέσα από το υπάρχων ακαδημαϊκό πρόγραμμα δικτύωσης της Cisco, η εταιρία επιθυμεί να επενδύσει ένα 4-ετές πρόγραμμα σε πανεπιστήμια τα οποία είναι συμβεβλημένα στην ένωση των πανεπιστημίων εφαρμοσμένων επιστημών (AUAS).

Share.

Leave A Reply