Ισχυρά αποτελέσματα για τη Lenovo στο τέταρτο τρίμηνο

0

Η Lenovo Group ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο και ολόκληρο το έτος, το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου 2015.

lenovo-logo-new

Σε ένα εποχιακά χαμηλό τρίμηνο με σημαντικές επιπτώσεις στο συνάλλαγμα, τα έσοδα ανήλθαν στα US$11.3 δισεκατομύρρια, καταγράφοντας άνοδο 21% από έτος σε έτος. Εάν εξαιρεθεί η επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ο ρυθμός ανάπτυξης θα ήταν στο 28%. Η λειτουργική υπεροχή της Lenovo κατέγραψε, πέρα από κάθε προσδοκία, τριμηνιαία καθαρά κέρδη, της τάξεως των US$100 εκατομμυρίων, ακόμη και μετά τα μη ταμειακά λογιστικά έξοδα συγχωνεύσεων & εξαγορών αξίας US$94 εκατομμυρίων.

Οι επενδύσεις σε συγχωνεύσεις και εξαγορές και η ισχυρή ανάπτυξη δημιούργησαν μία διαφοροποιημένη επιχείρηση για τη Lenovo με smartphones, tablets, servers και άλλες υπηρεσίες που συμβάλλουν στο 37% των εσόδων του τριμήνου σε σύγκριση με το 17% του προηγούμενου έτους. Την ίδια στιγμή, η Lenovo συνεχίζει να παρέχει άριστη απόδοση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καταγράφοντας αυτή τη χρονιά το ρεκόρ των 60 εκατομμυρίων αποστολών, και μία ισχυρή κερδοφορία, κρατώντας παράλληλα τη νούμερό ένα θέση της στην αγορά για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο.

«Η Lenovo συνεχίζει να προσφέρει μια ισχυρή και ισορροπημένη παρουσία. Με βαση τις νεοαποκτηθείσες επιχειρήσεις και συνέπεια στην ανάπτυξη των βασικών κλάδων μας, έχουν διαμορφωθεί τρεις κινητήρες ανάπτυξης. Καθώς το Mobile Business Group και το Enterprise Businesses Group μας έχουν αναπτυχθεί ραγδαία, ο κλάδος των ηλεκτρονικών υπολογιστών μας παρέδωσε ακόμη ισχυρότερα αποτελέσματα, δημιουργώντας ρεκόρ σε μερίδιο αγοράς και αύξηση κερδοφορίας. Οι συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων Motorola Mobility και System x βρίσκονται σε καλό δρόμο και υπάρχει καλή δυναμική ανάπτυξης, αν και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθεί πριν γίνουν βασικές επιχειρήσεις, όπως ο κλάδος των ηλεκτρονικών υπολογιστών», είπε ο Yang Yuanqing, πρόεδρος και CEO της Lenovo. «Λαμβάνοντας υπόψη τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της νέας εποχής internet+, είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε τους εαυτούς μας από δημιουργούς, ως επί το πλείστον, hardware υπηρεσιών, σε έναν συνδυασμό hardware και software υπηρεσιών. Αυτό θα προκαλέσει ένα νέο κύμα ανάπτυξης για τη Lenovo τα επερχόμενα έτη».

Για ολόκληρο το έτος, η Lenovo είχε έσοδα ρεκόρ, US$46.3 δισεκατομυρίων, σημειώνοντας αύξηση 20% έτος με το έτος. Την ίδια περίοδο, τα μη ταμειακά έσοδα προ φόρων που σχετίζονται με χρεώσεις συγχωνεύσεων & εξαγορών από US$168 εκατομμύρια, ανήλθαν στα US$1.14 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας 12% άνοδο έτος με το έτος. Παρόμοια, τα μη ταμειακά καθαρά έσοδα λογιστικών χρεώσεων που σχετίζονται με συγχωνεύσεις και αγορές ήταν US$997 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο 22% από έτος σε έτος. Το μικτό κέρδος για όλο το έτος ήταν US$6.7 δισεκατομμύρια με άνοδο 32% έτος με το έτος. Το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν 14.4%, όταν τα λειτουργικά κέρδη για όλο το οικονομικό έτος ήταν US$1. δισεκατομμύρια, σημειώνοντας μία άνοδος της τάξεως των 5% έτος με το έτος.

Το μικτό κέρδος της εταιρείας για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο αυξήθηκε στα US$1.8 δισεκατομμύρια, δημιουργώντας άνοδο 43%. Το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν 15.7%. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν US$127 εκατομμύρια, και τα προ φόρων έσοδα ήταν US$104 εκατομμύρια κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ήταν 0.91 US cents, ή 7.06 HK cents. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Lenovo ανακοίνωσε τελικό μέρισμα ύψους 2.64 US cents, ή 20.5 HK cents ανά μετοχή για το οικονομικό έτος που τελείωσε στις 31 Μαρτίου 2015.

Share.

Leave A Reply