“Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί” λέει ο CEO της Nokia

0

H Nokia Networks κατέγραψε απογοητευτική κερδοφορία για το 1ο τρίμηνο του 2015, αλλά ο CEO Rajeev Suri υπεραμύνθηκε της κίνησης για εξαγορά της Alcatel-Lucent αξίας 15.6 δισεκατομμυρίων, λέγοντας ότι αποτελεί το επόμενο βήμα της φινλανδικής εταιρίας.

15UD_suri-nokia_17_1792577g

Η μονάδα Δικτύων της Nokia είδε τα λειτουργικά της κέρδη να πέφτουν κατά 61%, παρά το γεγονός της ισχυρής απόδοσης της υπηρεσίας χαρτών HERE και της μονάδας τεχνολογίας.

Ο Suri χρησιμοποίησε την τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές για να τους ενημερώσει για την αντίδραση της αγοράς και των κυβερνητικών φορέων στην προτεινόμενη συμφωνία εξαγοράς της Alcatel-Lucent.

«Συναντηθήκαμε με πολλούς πελάτες και όλοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους», δήλωσε ο CEO της Nokia Networks. Aν και η συγχώνευση θα μειώσει τον αριθμό των προμηθευτών, σύμφωνα με τον Suri οι πάροχοι δικτύου υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την εμφάνιση ενός δυναμικού τρίτου πόλου παγκόσμιας εμβέλειας.

Αν και στο παρελθόν αρκετά Mega Deals είχαν ταραγμένη ιστορία (συμπεριλαμβανόμενης της Alcatel Lucent), ο Suri υπερασπίστηκε την τρέχουσα προσφορά της Nokia τονίζοντας ότι διέπεται από “σαφήνεια” αφού πρόκειται για καθαρή εξαγορά της Alcatel Lucent από την Nokia Networks και όχι για συγχώνευση.

“Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί”, τόνισε με έμφαση.

Share.

Leave A Reply