Για πρόθεση του Ρώσου μεγιστάνα Mikhail Fridman να επενδύσει 16 δισ. δολ. στις τηλεπικοινωνίες και την υψηλή τεχνολογία, κάνουν λόγο με δημοσιεύματά τους μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

FILE RUSSIA OIL TNK BP

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές των Reuters, Financial Times και Telegraph, ο Fridman τέθηκε επικεφαλής της νεοσύστατης εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων LetterOneTechnology (L1Technology) που εδρεύει στο Λονδίνο, και με την υποστήριξη “ηχηρών” ονομάτων του κλάδου που συγκαταλέγονται στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, σκοπεύουν να επενδύσουν 16 δισ. δολ. στις τηλεπικοινωνίες και την υψηλή τεχνολογία, τόσο στην αγορά των Η.Π.Α., όσο και στην Ευρωπαϊκή αγορά, στοχεύοντας στην εκ βάθρων αναδιαμόρφωση του κλάδου που θα τον κάνει πιο κερδοφόρο.

Από τα πολλά “βαριά” ονόματα του επενδυτικού team, ξεχωρίζουν αυτά των Sir Julian Horn-Smith (ιδρυτικό μέλος της Vodafone), Brent Hoberman (co-founder της Lastminute.com), Russ Shaw (Πρώην Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Skype και υψηλόβαθμο στέλεχος της Telefonica), Denis O’Brien (Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος, CEO της Digicel), Osama Bedier (CEO της Poynt και πρώην ανώτατο στέλεχος της Google και της PayPal).

Η L1Technology θα αποτελεί την εταιρεία holding για το 48% της VimpelCom και για το 13% της τουρκικής Turkcell, εταιρείες τηλεπικοινωνιών που ανήκουν στο Alfa Group Consortium, συνιδρυτής του οποίου είναι ο Mikhail Fridman.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply