Με θετικό πρόσημο έκλεισε για το 2014 η αγορά των τεχνολογικών και καταναλωτικών προϊόντων, σύμφωνα τουλάχιστον με την καταγραφή που κάνει σε τριμηνιαία βάση η Gfk.

consumer-electronics-480

Το σύνολο της αγοράς διαμορφώθηκε στα 1,845 δις. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 7,3%.

gfk1

Τη μεγαλύτερη αύξηση 11,1% είχαν οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών (367 εκατ. ευρώ) και τη μεγαλύτερη μείωση (που ήταν και η μοναδική) τα φωτογραφικά είδη, οι πωλήσεις των οποίων συρρικνώθηκαν κατά 12,3% και διαμορφώθηκαν στα 37 εκατ. ευρώ.

gfk2

Οι πωλήσεις συσκευών στις Τηλεπικοινωνίες διαμορφώθηκαν, σύμφωνα πάντα με την Gfk, σε 478 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 7% σε σχέση με αυτές του 2013. Οι περισσότερες πωλήσεις αφορούν smartphone.

gfk3

Οι πωλήσεις προϊόντων πληροφορικής αυξήθηκαν κατά 8,2% και διαμορφώθηκαν στα 406 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις μεγάλων οικιακών συσκευών αυξήθηκαν κατά 7,7% (390 εκατ. ευρώ) μικρών οικιακών συσκευών κατά 0,5% (132 εκατ. ευρώ) και τα είδη εξοπλισμού γραφείων και αναλωσίμων κατά 11,2% (25 εκατ. ευρώ).


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply