Ξεκίνησε ο χορός των εξαγορών στη Μ.Βρετανία

0

o-O2-LOGO-570

Μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της ΒΤ να εξαγοράσει την ΕΕ, ο Όμιλος Hutchison πήρε τη σκυτάλη, προχωρώντας στην εξαγορά της O2. Την εξαγορά της O2 είχε πριν από δύο περίπου μήνες απορρίψει η BT θεωρώντας ως καλύτερη επιλογή να στραφεί προς την ΕΕ. Η Hutchison δεν έχασε καιρό και ολοκλήρωσε τις συζητήσεις με την Telefonica -μητρική της Ο2- και την απέκτησε έναντι τιμήματος 15,4 δισεκατομυρίων δολαρίων.

Ο όμιλος Hutchison βρίσκεται καιρό τώρα στην Βρετανική αγορά κινητής και έχει στην κατοχή του το δίκτυο 3Mobile. Η O2, κατέχει τη δεύτερη μετά την BT σε μερίδιο αγοράς στη χώρα. Η συμφωνία επιβεβαιώνει τις προθέσεις της Hutchison να επεκταθεί στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενη τα μεγάλα αποθέματα ρευστότητας που κατέχει.

Για να ολοκληρωθεί, η συμφωνία πρέπει να περάσει από τον εξονυχιστικό έλεγχο από την Αρχή Ανταγωνισμού της Βρετανίας. Δεν φαίνεται να υπάρξουν εμπλοκές αφού οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν δώσει ήδη δείγματα γραφής, επιτρέποντας τη μείωση του αριθμού των παρόχων από τέσσερις σε τρεις, σε χώρες όπως η Αυστρία και η Ιρλανδία.

Η τελευταία κίνηση στο Βρετανικό Τηλεπικοινωνιακό τοπίο κινητής θα είναι η ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΕΕ από την ΒΤ η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον.

Share.

Leave A Reply