Κάρτα SIM με NFC υιοθετεί η Telekom Magyar

0

Οι χρήστες smartphones που κάνουν συμβόλαιο με την ουγγρική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telekom Magyar PLC., θυγατρική της Deutsche Telekom AG, θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια ποικιλία των συναλλαγών, όπως η έκδοση και πληρωμή εισιτηρίων, με ασφάλεια χρησιμοποιώντας μια κάρτα SIM εφοδιασμένη με αισθητήρα NFC.

tmayar

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια κάρτα SIM NFC διατίθεται εμπορικά, ενώ  για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια θα ενσωματώνει το πρωτόκολλο ασφαλείας CIPURSE™  το οποίο έχει υιοθετήσει η Deutsche Telekom, και χρησιμοποιείται ήδη για ανέπαφες πληρωμές σε διόδια και μέσα μεταφοράς.

Η τεχνολογία NFC SIM που κατασκευάζεται από την G&D επεκτείνει τις δυνατότητες ενός  smartphones εκτός από συσκευή επικοινωνίας, σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Οι συναλλαγές γίνονται μέσω του συστήματος PayPass της MasterCard ενώ οι συνδρομητές μπορούν να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές σε κάθε κατάστημα ή υπηρεσία που συνεργάζεται με την  ουγγρική τράπεζα OTP.

Η G&D ήταν ο προμηθευτής στον πρώτο έργο του κόσμου για χρήση ανέπαφης έξυπνης κάρτα με βάση την προδιαγραφή CIPURSE το 2013, η οποία εφαρμόστηκε με επιτυχία στη Βραζιλία. Τώρα στην Ουγγαρία, μόλις ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία τεχνολογίας του Μονάχου αποτελεί μέρος του πρώτου έργου του κόσμου που ενσωματώνει NFCσε κάρτα SIM.

240x400xscreenshot-mobiltarka-magyar-otp.jpg.pagespeed.ic.7rWoU7mwz6

Share.

Leave A Reply