Τρεις Έλληνες, ανακάλυψαν και φέρνουν από το εξωτερικό για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις 3D scanning και 3D printing δυνατότητες μιας μοναδικής παγκόσμιας πατέντας.

B3D

Η εταιρεία, που ξεκίνησε από την αγάπη των ιδρυτών της για την τεχνολογία και την καινοτομία, λειτουργεί μόλις από τον Ιούνιο του 2014 προσφέροντας υπηρεσίες 3D scanning και printing. Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες 3D scanning & printing δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να δημιουργήσει το τρισδιάστατο ομοίωμά τους σε πολύ λίγο χρόνο, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο The Mall Athens.

Για να πετύχει η δημιουργία του βέλτιστου ομοιώματος, το 3D scanning πραγματοποιείται με έναν επαναστατικό τρισδιάστατο σαρωτή σε συνδυασμό με τη χρήση μιας μοναδικής εφαρμογής, τα οποία η B3D διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται με τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing). Με αυτόν τον τρόπο δίνει την ευκαιρία στο χρήστη να δημιουργήσει το δικό του ομοίωμα, σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις και μέσα από την συνολική διαδικασία να εξοικειωθεί με αυτή την επαναστατική τεχνολογία. Συνεργάτης της B3D σε όλα τα παραπάνω είναι η εταιρεία I3DU η οποία ασχολείται με 3d εκτυπώσεις και σαρώσεις ενώ εξειδίκευσή της αποτελεί το κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης νέου εξοπλισμού και εφαρμογών πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η διαδικασία για την εκτύπωση του 3D ομοιώματος είναι πολύ απλή. Ο χρήστης πρέπει να επισκεφθεί το σημείο της B3D στον πρώτο όροφο του The Mall Athens, και σε πρώτη φάση να σκανάρει, σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, το πρόσωπό του. Στη συνέχεια το πρόσωπο θα εμφανιστεί σε ένα εικονικό περιβάλλον, στο οποίο ο χρήστης μπορεί να επιλέξει και να εφαρμόσει τον χαρακτήρα που επιθυμεί μέσα από μια μεγάλη γκάμα διαθέσιμων ενδυματολογικών και στυλιστικών προτάσεων και τέλος να εκτυπώσει το νέο του “εγώ”.

Ο Operations Manager της B3D, κ. Περικλής Γαλανάκης δήλωσε σχετικά: “ Η αποκλειστική, για την Ελληνική και Κυπριακή αγορά, τεχνολογία που προσφέρει η B3D, μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα χρήσεων, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά εφαρμογών της καθημερινότητας, μέσα από μια απόλυτα εξατομικευμένη διαδικασία. Η επαναστατική τεχνολογία του 3D scanning & printing, δίνει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να αποκτήσει ένα μοναδικό προϊόν, δίνοντας του την ευκαιρία να κάνει αληθινή τη φαντασία του και απτή την κάθε του ιδέα, σε πραγματικά μικρό χρονικό διάστημα. Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την εκτύπωση.”


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply