Η EMC ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα του Federation Software-Defined Data Center Solution, της πρώτης από τις πέντε λύσεις που έχει σχεδιάσει να αναπτύξει το EMC Federation, η στρατηγική συμμαχία των EMC Information Infrastructure, VMware, Pivotal και RSA. Μια πρώτη γεύση των νέων αυτών λύσεων είχε δώσει η EMC νωρίτερα μέσα στο 2014, στο πλαίσιο του EMC World.

EMC Logo

Η EMC II, η Pivotal, η RSA και η VMware έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια μοναδική ‘ομοσπονδία’ στρατηγικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο της οποίας κάθε εταιρεία παραμένει προσηλωμένη σε αυτό που γνωρίζει και διατηρεί την ελευθερία να δρα μόνη της ή από κοινού με τις άλλες. Tο EMC Federation προσφέρει μια σειρά επιλογές και λύσεις για software-defined οργανισμούς, καλύπτοντας και την ταχύτατα αναπτυσσόμενη τάση που θέλει τη συνδυαστική χρήση κινητής, cloud, big data και κοινωνικών δικτύων, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την αλληλεπίδραση με δισεκατομμύρια χρήστες και εκατομμύρια εφαρμογές (apps).

Η πρώτη από τις πέντε προγραμματισμένες λύσεις EMC Federation, το Federation Software-Defined Data Center, προσφέρει υπό τη μορφή υπηρεσίας (as-a-service) ένα εντελώς virtualized και πλήρως αυτοματοποιημένο (μέσω λογισμικού) κέντρο μηχανογράφησης.

EMC Federation logo

Το Federation Software-Defined Data Center βοηθά τους οργανισμούς να αντλήσουν πολύ γρήγορα αξία από τα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους (time to value), μέσα από μια ολοκληρωμένη και πλήρως υποστηριζόμενη υπηρεσία. Το Federation Software-Defined Data Center Solution αναπτύχθηκε από τις τέσσερις εταιρείες μαζί, στο πλήρως στελεχωμένο εργαστήριο του EMC Federation Lab στο Palo Alto της Καλιφόρνιας, με στόχο να αυτοματοποιήσει το συντονισμό εκατοντάδων workflows και να κάνει πιο εύκολη την παροχή υπηρεσιών εικονικού data center.

Με τη λύση Federation Software-Defined Data Center, οι κρίσιμες εφαρμογές μιας επιχείρησης τρέχουν σε υποδομές που προσφέρουν καλύτερο επίπεδο ορατότητας, διαχείρισης, ευελιξίας και ελέγχου του κόστους.

Tο Federation Software-Defined Data Center περιλαμβάνει αρχιτεκτονικές αναφοράς, οδηγούς (solution guides) και εξειδικευμένα (solution-specific) workflows τα οποία έχουν αναπτυχθεί και πιστοποιηθεί στο Federation Lab.

Η συγκεκριμένη λύση υλοποιείται πάνω από τα εξής προϊόντα του Federation:

• Management και Orchestration:VMware vCloud® Automation Center™, VMware vCenter™ Operations Management™, VMware IT Business Management™, EMC Storage Resource Manager

• Hypervisor: VMware vSphere®, η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα virtualization της αγοράς

• Networking: VMware NSX®, η πλατφόρμα network virtualization & security του software-defined data center. Το VMware NSX εισάγει το virtualization σε υφιστάμενα δίκτυα, αλλάζοντας πλήρως τα λειτουργικά και οικονομικά δεδομένα ενός δικτύου

• Storage: Η λύση έχει σχεδιαστεί ώστε να υποστηρίζει EMC ViPR®, EMC Storage Resource Manager και EMC Storage

• Data Protection: EMC Avamar®, DataDomain®, RecoverPoint®, VPLEX®

• Hybrid Cloud Deployment: VMware vCloud® Air™ connectivity και workload migration
• Επιλογή Hardware: Βασισμένη επάνω σε converged υποδομές, η λύση υλοποιείται σε πληθώρα επιλογών hardware, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα VCE Vblock Systems®* και VSPEX®

• PaaS: Platform-as-a-Service μέσω του Pivotal CF

• Τεκμηριωμένες αρχιτεκτονικές αναφοράς (Reference Architectures)

Για να διασφαλιστεί η απαιτούμενη απόδοση και διαθεσιμότητα mission critical εφαρμογών και υποδομών, οι ομάδες υποστήριξης του Federation έχουν προχωρήσει σε ένα συνεργατικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξης. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να απευθύνονται σε οποιαδήποτε από τις εταιρείες του Federation για να ζητήσουν τεχνική υποστήριξη. Η ομάδα τεχνικών του Federation αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος και την ικανοποίηση του πελάτη, συντονίζοντας τους τεχνικούς των τεσσάρων εταιρειών και αναλαμβάνοντας την κλιμάκωση σε υψηλότερο επίπεδο, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Η συμμετοχή των συνεργατών της EMC

Tο Federation Software-Defined Data Center θα μπορεί να προσφέρεται και μέσω των platinum solution providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Business Partner Program της EMC.

Αξιοποιώντας τις καλύτερες τεχνολογίες κάθε κατηγορίας, τα μέλη του Federation θα προσφέρουν μια σειρά λύσεις για τη νέα εποχή του ΙΤ, οι οποίες θα βοηθήσουν τους πελάτες να μικρύνουν το time-to-value, σε μια περίοδο που οι μεγάλοι πολυεθνικοί οργανισμοί αναδιοργανώνουν το IT τους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του cloud και των big data.

Οι προγραμματισμένες λύσεις του EMC Federation περιλαμβάνουν:

• Platform-as-a-Service: Κτισμένη επάνω στο Software-Defined Data Center, η λύση Platform-As-A-Service θα προσφέρει μια νέα ευέλικτη πλατφόρμα για την ανάπτυξη νέων ή τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων εφαρμογών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν agile μεθόδους για την ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών, οι οποίες θα έχουν βελτιστοποιηθεί για να τρέχουν στις σύγχρονες mobile πλατφόρμες.

• End-User Computing: Μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει από τη διαχείριση των κινητών συσκευών μέχρι την αποθήκευση δεδομένων σε πλατφόρμα storage, προσφέροντας την υπηρεσία desktop-as-a-service με τρόπο άμεσο και αποδοτικό.

• Virtualized Data Lake: Δίνει στους οργανισμούς τη δυνατότητα να αναλύουν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων από φορητές συσκευές και εφαρμογές, ώστε να είναι σε θέση να αποκτούν καλύτερη γνώση των προτιμήσεων των πελατών τους, και να προσαρμόζουν ανάλογα τις δραστηριότητες τους.

• Security Analytics: Πατώντας επάνω στο Virtualized Data Lake Solution, η λύση Security Analytics βοηθά τους οργανισμούς να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις στο δίκτυο τους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν ταχύτατα ενδεχόμενες απειλές σε βάρος πολύτιμων εταιρικών δεδομένων.

Διαθεσιμότητα

• Tο Federation Software-Defined Data Center Solution είναι διαθέσιμο από τώρα. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να απευθύνονται στα τμήματα πωλήσεων της EMC II ή της VMware προκειμένου να ενημερωθούν και να αποκτήσουν την έκδοση του Federation Software-Defined Data Center Solution που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες τους. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να συνεργαστούν με κάποιον από τους συνεργάτες της EMC (platinum level solution provider) προκειμένου να αποκτήσουν το πακέτο που τους ταιριάζει.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply